Aanvoerster Anouk Bourgonje  was vrijdag succesvol met drie treffers.
Aanvoerster Anouk Bourgonje was vrijdag succesvol met drie treffers. (Foto: Pedro Sluiter)

Zaalvoetbalsters Exstudiantes zetten hoog in

· leestijd 1 minuut Sport

ZAALVOETBAL - Vrijdag was er een klinkende zege op Middelburg (8-4) en dat betekende na zeven duels ‘pas’ de tweede driepunter in de competitie voor de Zwolse zaalvoetbalsters van Exstudiantes/Schuurman Bouwadvies. Aanvoerster Anouk Bourgonje (28) scoorde maar liefst drie treffers en is hoopvol gestemd over het verdere verloop in de eredivisie. “We horen niet bij de ondersten.”

(door Erik Riemens)

De realiteit is dat de ploeg van de nieuwe hoofdcoach Arjan Jansen daar wel staat. De reden is het onfortuinlijke competitiebegin, al plaatst de oud-assistent dat meteen in het juiste perspectief. “De eerste vier wedstrijden verloren we steeds met één goal verschil van sterke tegenstanders. Hier en daar had er meer ingezeten, maar ik ben niet ontevreden over het proces. Zo hebben we vier nieuwe speelsters: Suzie Visscher, Frida Bremer, Daniëlle van der Velde en Eefke Bergman. Ook doet Judith Frijlink de laatste twee wedstrijden mee. Die moeten we allemaal inpassen en ook ik ben nieuw.”

Stoppen

Bourgonje is niet nieuw, al is zij deze jaargang wel voor het eerst alleen actief in de zaal. “Ik ben er drie jaar geleden bijgekomen als x-lid. Dan kun je gewoon meetrainen en doe je mee als er te weinig speelsters zijn. Dat deed ik naast voetballen in het eerste van Be Quick. Hartstikke leuk allemaal, want dan speel je allebei op het hoogste landelijke amateurniveau, alleen kostte het wel heel veel tijd. Ik wilde daarom stoppen op het veld, maar toen kwam corona. Afgelopen jaar combineerde ik het nog, maar nu ben ik definitief gestopt bij Be Quick. Natuurlijk mis ik het veldvoetbal weleens, maar ik heb nu ook veel meer tijd. Sociaal gezien en ik kan nu ook andere sporten doen die ik leuk vind.”

Nacompetitie

Zaalvoetbal staat voor haar niettemin op nummer één. “We hebben negen vaste speelsters en vijf x-leden en met Arjan gaat het ook hartstikke goed. Aan het begin speelden we leuk, maar maakten we de kansen niet af. Je hebt een top vijf, die teams steken er echt bovenuit. Wij richten ons op plek zes, want dan speel je sowieso om een plaats in de nacompetitie. Eén ding is zeker. We horen niet bij de ondersten.”