Roel van Overbeek en Niek van der Plas gingen even terug naar school.
Roel van Overbeek en Niek van der Plas gingen even terug naar school. (Foto: Landstede Hammers)

Geert Groteschool geniet optimaal van Landstede Hammers

Sport

BASKETBAL - Leerlingen van de Geert Groteschool uit Zwolle hebben de afgelopen weken genoten van Landstede Hammers. Allereerst tijdens de opening van het basketbalveld bij de school en vervolgens ook tijdens de wedstrijd tussen Landstede Hammers en Yoast United. De Hammers wonnen dat duel met 78-73.

De spelers Roel van Overbeek en Niek van der Plas waren aanwezig tijdens de opening van het gloednieuwe basketbalveld bij de Geert Groteschool en uiteraard mocht ook de altijd populaire mascotte Victory niet ontbreken. De spelers van de Hammers werden op dezelfde manier gepresenteerd als normaliter in het Landstede Sportcentrum, waarna de leerlingen van de school per groep een vraag aan de spelers mochten stellen. “Heel mooi om al het enthousiasme te zien, basketbal leeft”, zegt Niek van der Plas.

Vol Djopzz Familievak

De leerlingen van de Geert Groteschool werden uitgenodigd voor de wedstrijd van Landstede Hammers tegen Yoast United en dat leverde een vol Djopzz Familievak op. Er werd genoten van een spannende wedstrijd, waarbij ook de leerlingen voor een prima sfeer zorgden. Ondertussen waren ze ook veelvuldig in de Go Kidshal te vinden, al met al een schitterende middag.

De week erna, uit tegen Aris Leeuwarden ging het The Hammers minder goed af. Na vijf zeges op een rij verloren de Zwollenaren met 79-69 van Aris Leeuwarden. Dat is voor het eerst in dertig onderlinge ontmoetingen.

Niek van der Plas wordt bejubeld door een groot aantal scholieren,