Tom Kooke was ook tegen WHC gelegenheidsrechtsback.
Tom Kooke was ook tegen WHC gelegenheidsrechtsback. Foto: Pedro Sluiter

Thom Kooke doet heel veel voor SVI. Zelfs rechtsback spelen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL -  Met Thom Kooke (25) als rechtsback, boekte SVI zaterdag een goed resultaat tegen koploper WHC (1-1). Tot heel veel tevredenheid leidde dat echter niet in het SVI-kamp. Daarvoor speelt de ploeg uit Ittersum dit seizoen te wisselvallig en is het bovendien ook nog niet veilig in de eerste klasse.

(door Erik Riemens)

Hoe kijk je terug op het 1-1 gelijkspel zaterdag tegen WHC?

“Een beetje dubbel. Het was een goed resultaat in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. We begonnen niet zo goed, na rust waren wij wat beter. Eerlijk gezegd schieten we er niet zoveel mee op. We staan nog steeds elfde.”

Dus het wedstrijdverloop was wel een beetje typerend voor het seizoen tot nu toe?

“We zijn heel wisselvallig, al is het sinds de winterstop wel wat beter en pakken we nu ook punten. In de eerste seizoenshelft speelden we de ene keer goed en de andere keer weer niet. Ook waren we in wedstrijden heel wisselvallig. We spelen gelijk tegen Epe en verliezen van Heerenveen, terwijl wij die duels gewoon moeten winnen. Dus dat schiet ook niet op natuurlijk.”

Het gaat toch niet moeizaam omdat jij nu rechtsback staat?

“Ha, ha, nee hoor. Het verschil met afgelopen seizoen is dat we minder kansen krijgen en dus ook minder scoren. Dat ik nu rechtsback sta, is uit pure nood. We hebben de nodige blessures en weinig verdedigers in de selectie. Ik heb er eerder gespeeld, dus het was wel te verwachten en ik kan die plek ook wel invullen vanwege mijn loopvermogen, maar mijn voorkeur heeft het zeker niet.”

Spits Youp Kok gaat terug naar Berkum om te spelen in een bierteam. Keer jij ook terug?

“Nee ik keer niet terug. Het is de bedoeling dat ik bij SVI blijf, alleen is dat nog niet helemaal zeker. Zo hebben we nog geen nieuwe trainer, dus ik wacht nog even af. Bij Berkum heb ik altijd in de jeugd gespeeld. Toen ik 17 jaar was, kwam ik bij de eerste selectie. Daar heb ik vijf seizoenen deel van uitgemaakt, eigenlijk altijd een beetje tussen wal en schip. Daarom ging ik in 2020 naar SVI.”

Youp leidt het Salverda klassement, jij staat nog net op de pagina. Hoe tevreden ben je met je eigen prestatie dit seizoen?

“Ik ben een aanvallende middenvelder, niet echt een spits. Dat is Youp wel. Ik heb nu drie goals gemaakt, dat vind ik voor mezelf te weinig. Ik had graag op vijf doelpunten gestaan.”

Tot slot, nu we het er toch over hebben, hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ik ken het zeker en volg het ook wel. Wat ik leuk vind is mezelf als aanvallende middenvelder terug te zien tussen al die echte aanvallers.”

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54