Omringd door Be Quick'28 speelsters blijft Suzie Visscher aan de bal.
Omringd door Be Quick'28 speelsters blijft Suzie Visscher aan de bal. Foto: Hans Smit

Berkum spits Suzie Visscher ziet wel wat op haar pad komt

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - De wedstrijd tegen Be Quick’28 2 in de eerste klasse, die wilden Dames 1 van Berkum toch echt wel winnen. Het was toch een beetje ons kent ons. Bovendien maakte trainer Aaron Pragt dit seizoen de overstap van Be Quick’28 naar Berkum. En dat winnen gebeurde zaterdag ook (1-0). Aanvalster Suzie Visscher van Berkum - net een dag 18 jaar - scoorde niet, maar staat inmiddels al wel op vier treffers.

(door Erik Riemens)

Wat hebben de toeschouwers zaterdag voor een wedstrijd gezien?

“Een echte derby, een taaie pot, Meer niet. ik heb er weinig positiefs over te melden, want mooi voetbal was er niet te zien. Maar we hebben gewonnen. Dat was belangrijk en daar draaide het om.”

Jullie zijn vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse. Wat zijn nog meer de verschillen?

“Vorig seizoen had je nog corona en hebben we wel drie, vier verschillende trainers gehad. Ook was er weinig energie in de groep. Het niveau konden wel echt wel aan, alleen kwam het er niet uit. Dit jaar hebben we een nieuwe trainer en een aantal andere speelsters. Dat geeft weer nieuwe energie en hoe we nu voetballen, daar zit een idee achter. Een hele verandering ten opzichte van vorig seizoen.”

Je hebt vier keer gescoord als aanvalster, wat ben je eigenlijk voor type speelster?

“Ik ben eigenlijk een buitenspeler, niet echt een centrumspits. Ik moet het meer van mijn actie hebben dan het scoren. Ik kan wel iets creëren zeg maar. Scoren is wel leuk hoor, tegen Winsum maakte ik er zelfs twee.”

Berkum wil het liefst weer hogerop. Hoe is dat met jezelf?”

“Ik kijk wel wat op mijn pad komt. Zo heb ik stagegelopen bij PEC en meegetraind met de beloften. Leuk om mee te doen, maar het heeft geen vervolg gekregen. Verder ben ik x-lid bij de zaalvoetbalsters van Exstudiantes, dus als ik nodig ben, dan speel ik. Ook dat vind ik leuk, net zoals ik het goed naar mijn zin heb bij Berkum.”

Je bent ook een echte Berkumse?

“Ik heb twee oudere broers die ook op voetbal zaten. Toen ik een jaar of vijf was, ging ik op voetbal bij Berkum. Eerst in wat gemixte teams, op mijn vijftiende trainde ik mee met het eerste. Sinds mijn zestiende speel ik in Berkum 1.”

Tot slot, de Salverda Topscorers Trofee. Zegt je dat wat?

“Jazeker, ik ben er bekend mee en kijk elke week wel even. Veel speelsters die erin staan, ken ik en kom ik nog weleens tegen. Dat is leuk, net als wanneer ik die prijs zou winnen.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden