Quinton Justiana is sterk aan de bal tegen FC Ulu Spor.
Quinton Justiana is sterk aan de bal tegen FC Ulu Spor. (Foto: Hans Smit)

Quinton Justiana verlaat HTC liefst met handhaving en veel goals

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Kenners zeiden het al eens. Het plafond van Quinton Justiana ligt niet in de derde of vierde klasse. De vleugelspits van HTC zou na de degradatie eigenlijk al vertrekken, maar de komst van trainer Elvin Mantuankotta bracht Justiana op andere gedachten. Aan het eind van het seizoen verlaat hij de club wel en als het aan de 23-jarige aanvaller ligt met handhaving én veel goals.

(door Erik Riemens)

Zaterdag verloren jullie vlak voor tijd thuis met 2-3 van FC Ulu Spor. Hoe kijk je erop terug?

“Het was een vervelende wedstrijd. Uluspor wilde de wedstrijd verzetten, vanwege een bruiloft. Wij wilde dat niet. Daardoor was het geen fijne wedstrijd.”
“Zelf stond ik wissel, want vanwege privéredenen had ik donderdag niet getraind. Uiteindelijk viel ik na ruim een uur in. Helaas heb ik niet gescoord en verloren we.”

HTC bungelt na de degradatie onderaan in de vierde klasse, maar jij hebt al zes keer gescoord. Ben je tevreden?

“Tegen VSW scoorde ik er vier, de laatste twee wedstrijden heb ik niet gescoord. Als team draait het ook niet echt. Tegen Wijthmen wordt er onterecht een goal van mij afgekeurd en bleef het 0-0. We vergeten ons vaak te belonen, maar we zijn ook niet vaak constant genoeg, het verschilt per week. De 5-0 nederlaag tegen CSV’28 is zo’n voorbeeld.”

Wat ben je eigenlijk voor een aanvaller?

“Een technische vleugelspits, die het moet hebben van zijn snelheid, zijn overzicht en ook wel een doelpunt kan maken. Wat nog beter moet is het omschakelen bij balverlies en het verdedigen.”

Je hebt aangegeven na dit seizoen te vertrekken, maar hoe zag je carrière er tot nu toe uit?

“Ik ben ook begonnen bij HTC, daarna ging ik naar Be Quick’28. Daar heb ik gespeeld tot de D’tjes, vervolgens ging ik naar ZAC, waar ik in het eerste speelde. Dit is mijn derde seizoen bij HTC. Aan het eind van het seizoen wil ik hogerop, al heb ik nog geen idee waar ik dan speel. Na de degradatie vorig seizoen, wilde ik eigenlijk al vertrekken, maar ben toen alsnog gebleven.”

En je hebt een persoonlijke doelstelling toch?

“Ja klopt, voor de winterstop wil ik op tien goals staan en aan het eind van het seizoen op twintig. En ik hoop dat wij ons handhaven in de vierde klasse.”

Tot slot, wat zegt de Salverda Topscorers Trofee jou?

“Ik ken het wel hoor, want mijn vader (Vieleri Justiana, ER) heeft er ook vaak ingestaan. Alleen daarom vind ik het ook leuk om mezelf terug te zien in het klassement.”

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16