Jeffrey de Nooijer blijft in balbezit tegen Rouveen.
Jeffrey de Nooijer blijft in balbezit tegen Rouveen. Foto: Pedro Sluiter

De Nooijer: “Pas een leuk seizoen als we kampioen worden”

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Dat Dieze West het best voetballende team in de derde klasse is, daar zal niemand over vallen. De ploeg van trainer Tom IJzerman staat knap tweede met maar een schamel puntje achterstand op koploper Heerde. Alleen dat tegenstanders zich zo massaal ingraven, daar kan spits Jeffrey de Nooijer maar moeilijk mee uit de voeten.

(door Erik Riemens)

Zaterdag wonnen jullie met 2-1 van Rouveen. Wat was het voor een wedstrijd?

“Een hele moeizame. Zij houden tien, elf man achter de bal en azen op geluksmomenten. En die kregen ze na een te zachte terugspeelbal van ons, waardoor zij scoorden. Die foutjes overkomen ons wel vaker en zijn onnodig. Gelukkig wisten we nog wel te winnen. Laatst verloren we van Lutten. Zij hebben geloof ik een keer op goal gekopt en dat was het. Het is hun goed recht hoor en ik snap het ook wel, maar het is niet leuk meer.”

Vorig jaar werden jullie kampioen. Nu draaien jullie weer bovenin mee. Dat is toch juist leuk?

“Ik houd van lekker voetballen en wedstrijden met veel voetbalkwaliteit. Alleen tegenstanders durven tegen ons niet te voetballen. Dat merk ik zelf ook. Ze kennen mij en ik heb vaak dubbele dekking. Daardoor lukt het mij - na mijn enkelblessure - nog niet echt om in mijn ritme te komen. Ik krijg ook geen echte kansen meer, maar dat komt nog wel. Weet je wanneer het echt een leuk seizoen wordt? Als we kampioen worden.”

Je bent 33 jaar, hebt onder meer gespeeld bij Zwolsche Boys, KHC en al eerder bij Dieze West. Ga je eigenlijk nog lang door?

“Zolang ik fit blijf, ga ik lekker door. Er is wel een andere club die belangstelling heeft, maar ik heb het hartstikke goed naar mijn zin bij Dieze West. Ik wil nog wel wat vaker scoren dan de vijf goals die ik tot nu toe heb gemaakt, maar het belangrijkste is kampioen worden. Dan zien we daarna wel weer verder.”

Na het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi pakte je de microfoon en zong je niet onverdienstelijk, zo was te zien op een filmpje. Je kunt nog altijd volkszanger worden dus?

“Ha, ha, weet je. Ik houd wel van gezelligheid, een Berenburg en een feestje. Mijn bijnaam is Tarkan, die Turkse zanger. Er wordt gezegd dat ik hem goed na kan doen.”

Terug naar het voetballen dan maar. Jij bent vast bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Jazeker, ik stond een paar keer bovenaan in het Zwolse klassement, alleen toen stopte dat vanwege corona. In Kampen ben ik namens KHC eenmaal als derde geëindigd. Ik vind de uitreiking altijd mooi, dat is een gezellig feestje. Wie weet ga ik dan wel zingen, ha, ha.”