Technisch directeur Marcel Boudesteyn (rechts) is blij met de nieuwe krabbel van keeper Schendelaar.
Technisch directeur Marcel Boudesteyn (rechts) is blij met de nieuwe krabbel van keeper Schendelaar. Foto: PEC Zwolle Media

PEC Zwolle keeper Jasper Schendelaar tekent bij

Sport

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle en Jasper Schendelaar (22) zijn het eens geworden over een nieuw contract. De doelman kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van AZ en tekende een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. PEC Zwolle en Schendelaar gaan graag met elkaar door, waardoor de optie wordt gelicht en er bovendien nog twee jaar bijkomen. Schendelaar ligt nu vast tot de zomer van 2026 waarbij er wederom een optie is opgenomen voor nog een jaar.

In zijn eerste jaar in Zwolle moest Schendelaar nog genoegen nemen met een plaats op de bank, maar dit seizoen veroverde de geboren Alkmaarder een basisplaats. In negentien van de twintig competitiewedstrijden stond Schendelaar onder de lat, waarbij hij de laatste maanden in een uitstekende vorm verkeert. Dit resulteerde onder meer in de titel ‘beste keeper van de tweede periode’, waarvoor de doelman voorafgaand aan het duel met VVV-Venlo gehuldigd werd.

Jasper Schendelaar: ,,Sinds dit seizoen ben ik eerste keeper bij PEC Zwolle en dat voelt heel goed, maar dat goede gevoel had ik eigenlijk al vanaf de eerste dag dat ik hier binnenkwam. Ik wil met deze club niets liever dan promoveren en op een hoger niveau mijzelf laten zien en door ontwikkelen. Met de trouwe support achter het doel en in de rest van het stadion ga ik daar mijn uiterste best voor doen.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.