Beelden van een eerdere kennismakingsclinic bij Blue Hawks.
Beelden van een eerdere kennismakingsclinic bij Blue Hawks. Foto: Eigen foto

Blue Hawks haalt tophonkballer naar Zwolle voor clinic

Sport

HONKBAL – Oud-honkbalinternational Kalian Sams komt woensdag 14 juni naar Zwolle. Op die dag geeft hij tussen 15.00 en 17.00 uur een gasttraining bij honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks. Geïnteresseerde kinderen van 8 tot 15 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor deze Taco Mundo Welcome Amigos Clinic.

Kalian Sams is één van de spelers die in 2011 de historische wereldtitel behaalde met Oranje. Sams speelde 107 interlands en kwam onder meer uit voor teams uit de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Taiwan. Tijdens de clinic brengt hij de deelnemers de (eerste) kneepjes van het honkbal bij, zoals gooien, vangen en slaan van de bal en de basisspelregels.
Het bezoek van Sams is onderdeel van meerdere Taco Mundo Welcome Amigos Clinics. Het is een clinic waarmee Blue Hawks kinderen uit Zwolle en omgeving de kans wil geven om kennis te maken met de honkbalsport.
“We zijn trots dat we met Kalian Sams zo’n aansprekende speler voor een gasttraining naar Zwolle kunnen halen”, vertelt Blue Hawks voorzitter Rogier van Zon. “Deze clinic past binnen onze ambitie om als club in de komende jaren verder te groeien. We nodigen dan ook alle kinderen uit om woensdag 14 juni op ons sportpark De Peterskamp kennis te komen maken met onze club en onze sport.”

Deelname aan de Taco Mundo Welcome Amigos Clinic is gratis. Inschrijven vooraf is wel nodig. Dat kan online op www.tacomundo.com/wp/baseball of op www.bluehawks.nl.