De titel is binnen. Blue Hawks U21 is kampioen.
De titel is binnen. Blue Hawks U21 is kampioen. (Foto: Eigen foto)

U21-honkballers Blue Hawks veroveren kampioenschap

Sport

HONKBAL - De honkballers van Blue Hawks U21 zijn zaterdag 1 oktober kampioen geworden in de 3e klasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd op het eigen Sportpark De Peterskamp in Zwolle nummer drie The Eagles met 8-4 verslagen om de titel veilig te stellen. Voor de Zwolse ploeg was dit het eerste kampioenschap in deze leeftijdsklasse sinds 2016. “Het was spannendtot het laatste moment”, reageerde coach Armando Davelaar na afloop.

Verschil

De verschillen in de 3e klasse waren klein. In de competitie met teams uit Groningen, Deventer, Leeuwarden, Meppel en Hardenberg streden vier teams in het slot van het seizoen nog om het kampioenschap. Koploper Blue Hawks voelde daarbij vooral de hete adem van nummer twee Caribe in zijn nek. Daarom moest gewonnen worden in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de honkballers van The Eagles uit Deventer, de nummer drie uit het klassement. Vooral in de eindfase werd het verschil gemaakt.

Scherpte

Die scherpte in de slotfase was volgens winnend coach Davelaar precies waar het team al het hele seizoen op traint. “Wij werken er echt aan om te blijven strijden tot het einde. En dan pakken wede overwinning in het laatste half uur”, legde hij uit.
Het was het eerste kampioenschap voor een Zwolse juniorenploeg in zes jaar tijd. Davelaar: “Het was een lang seizoen met hele goede teams in onze competitie. Geen enkele wedstrijd was makkelijk. Maar we hebben steeds onze focus gehouden. Zo hebben we ervoor gezorgd dat we ook de slechte wedstrijden hebben gewonnen. Dat maakte voor ons het verschil.”

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42