Huib Veurink
Huib Veurink Foto: Henry Dijkman

Berkum zoekt herstel tegen Heino

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Heino en moet zich in die streekderby revancheren voor het frustrerende verlies dat de Zwollenaren afgelopen week leden bij Pelikaan S. Voor Heino geldt trouwens óók dat ze de weg omhoog zoeken na een nederlaag in het openingsduel.

“De opdracht is duidelijk: drie punten halen”, weet Berkum-keeper Huib Veurink. “We moeten het oppakken zoals in het eerste halfuur bij Pelikaan, toen speelden we écht goed. Als we zo kunnen voetballen komen de goals vanzelf een keer, maar ik denk dat het tegen Heino niet alleen beslist wordt door de kansen, maar ook op fitheid.”

Zwaar teleurstellend

Die ploeg ging zaterdag in de eerste competitiewedstrijd met 1-3 onderuit tegen DETO. Ook bij Berkum kijkt men niet bepaald tevreden terug op de ouverture van het nieuwe seizoen in de 4e Divisie D, want de ploeg van trainer Eduard Lindeboom ging vorige week met 2-1 onderuit bij Pelikaan S. Dat was zwaar teleurstellend en bovendien volkomen tegen de verhoudingen in. 

De Zwollenaren kwamen snel op 0-1 uit een vrije trap van Jorben Nieuwenhuis en kregen daarna legio scoringskansen. Berkum deelde de laken uit maar in plaats van 0-3 of 0-4 bij de rust werd het 1-1 omdat de Zwollenaren hun kansen om zeep hielpen en een vrije trap van de thuisclub over de muur in de bovenhoek van het Berkum-doel verdween.

Penalty

Ook na rust kreeg Berkum zeker drie doelrijpe mogelijkheden, maar Pelikaan scoorde uit een omhaal de 2-1 en Veurink moest eraan te pas komen om de thuisclub bij een penalty van een grotere voorsprong af te houden. De flink uit de kluiten gewassen defensie van de Groningse thuisclub bleef daarna overeind, zodat Berkum met lege handen én het nodige chagrijn naar huis moest.

De streekderby Berkum-Heino begint zaterdagavond op het ongebruikelijke tijdstip van 19.00 uur.