Huib Veurink
Huib Veurink (Foto: Henry Dijkman)

Berkum sluit competitiehelft af bij Ajax

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij de amateurs van Ajax de laatste wedstrijd vóór de winterstop. De Zwollenaren hebben de laatste weken tegenvallende resultaten geboekt, maar dat geldt net zo goed voor de thuisclub, dus beide teams zullen moeten knokken voor de broodnodige punten.

“Ajax staat maar één plek boven ons, dus we moeten daar écht winnen,” weet Berkum-keeper Huib Veurink. “Het wordt een belangrijke wedstrijd en beide ploegen zijn gemotiveerd, dus het wordt spannend. Bij ons is de stemming in ieder geval goed en we zijn zeker niet pessimistisch. We blijven naar boven kijken!”

Berkum begint met de nodige zorgen aan de laatste wedstrijd van deze competitiehelft. De equipe van trainer Arno Hoekstra startte dit seizoen slecht, had daarna een mooie opleving maar is de laatste weken weer van de leg, met nogal wat schlemielig puntverlies. Zo stond Berkum half november tegen DETO zes minuten voor het slot met 2-0 voor, maar gaf de ploeg vervolgens nog twee tegengoals weg. Daarna werd er, opnieuw onnodig, met 2-1 verloren bij CSV Apeldoorn en vorige week ging het in eigen huis mis tegen Swift. Door een van richting veranderde bal kwam Swift, ook nu zes minuten vóór tijd, op 0-1. Dat was ook de eindstand waardoor Berkum is terug te vinden op de twaalfde plek.

De wedstrijd Ajax-Berkum op Sportpark De Toekomst begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43