Huib Veurink
Huib Veurink Foto: Henry Dijkman

Berkum moet wat rechtzetten bij DETO

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL -  Berkum moet zijn sterke reeks van de laatste weken zaterdag proberen door te trekken bij DETO Twenterand. De Zwollenaren hebben bovendien wat recht te zetten tegen de Tukkers, waartegen ze thuis schlemielig twee late punten weggaven.

“Uiteraard gaan we daar met revanchegevoelens naar toe, maar het zegt wat over de sterkte van DETO dat ze bij ons toen nog gelijkspeelden”, vindt Berkum-keeper Huib Veurink. “Wij hebben een mooie serie achter de rug en dat geeft vertrouwen, maar wij hebben het nooit makkelijk daar. We zullen honderd procent moeten geven!”

Thuis weinig laten liggen 

DETO draait dit seizoen uitstekend mee in de 4e Divisie B, waarin het team van trainer Jürgen Schefczyk nu knap vierde staat. Thuis liet de Twentse equipe nog maar heel weinig punten liggen, maar de laatste weken verspeelde DETO toch te veel terrein om nog echt mee te doen voor de prijzen. In de laatste vijf duels werd er twee keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld maar ook twee keer verloren.

In de laatste competitiewedstrijd ging de ploeg uit Vriezenveen met 2-0 onderuit bij Swift, de nummer twee van de ranglijst. Berkum draait de laatste weken ijzersterk: de ploeg van trainer Arno Hoekstra won de laatste vijf competitieduels én plaatste zich voor de eindstrijd van de Districtsbeker Oost. Die bekerfinale werd vorige week bereikt door competitiegenoot CSV Apeldoorn met 4-0 te kloppen en in de laatste competitiewedstrijd was Berkum veel te sterk voor Huizen: 6-0. Daarmee bleef Berkum eerste in de stand van de derde periode, al hijgt Swift daar met een achterstand van slechts één punt nog steeds flink in de Zwolse nek.

Nodige revanchegevoelens

Berkum bewaart slechte herinneringen aan de thuiswedstrijd tegen DETO. In Zwolle werd het in november 2-2, en dat lijkt misschien verdienstelijk tegen zo’n sterke opponent, maar niet als men ziet dat Berkum tot vlak vóór tijd met 2-0 voorstond. Die voorsprong was al in de eerste helft bereikt maar in de 84e minuut bracht Melvin Degenaar zijn ploeg terug tot 2-1. Daarmee leek er nog niet veel aan de hand voor de thuisclub, maar diep in blessuretijd scoorde Degenaar ook nog de gelijkmaker en stapte Berkum zwaar gefrustreerd van het veld af. De Zwollenaren reizen nu dus met de nodige revanchegevoelens af naar DETO en ze weten bovendien dat winst daar noodzakelijk is om mee te blijven doen in de strijd om de derde periodetitel.

De wedstrijd DETO Twenterand-Berkum begint zaterdag om 14.45 uur.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.