Mike van Ekeren
Mike van Ekeren (Foto: Henry Dijkman)

Berkum thuis tegen solide DETO

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL -  Berkum speelt zaterdag thuis tegen DETO Twenterand, een opponent die al jaren een solide selectie op de been brengt. De Zwollenaren zijn de laatste weken goed op dreef, maar krijgen een tegenstander voor wie precies hetzelfde geldt.

“DETO heeft aardige uitslagen neergezet, maar wij zitten ook in een goede flow. Die moeten en kunnen we doortrekken,” verwacht Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “We hebben vorige week prima gespeeld en de laatste tijd laten zien dat we achterin de nul kunnen houden, dat zijn dingen die veel vertrouwen geven.”

Draad weer opgepakt

Berkum kijkt dus terug op een goede periode, met één tussentijds dipje. Nadat de ploeg van trainer Arno Hoekstra enkele weken geleden ongelukkig met 1-0 verloor bij DHSC werd de draad weer opgepakt met een 2-0 thuiswinst tegen HZVV. Afgelopen week was Berkum te sterk voor directe concurrent Huizen, dat thuis nog ongeslagen was maar daar met 0-2 werd geklopt. De Zwollenaren bliezen de thuisclub in het eerste halfuur zo’n beetje van het veld en kwamen snel op 0-1 via Martijn Brakke. Daarbij bleef het echter tot de rust, ook omdat de Huizen-keeper drie keer hulp kreeg van paal en lat en enkele inzetten vlak vóór of op zijn doellijn werden weggerost. 

Na rust had Huizen meer balbezit, maar Berkum bleef goed op de been en kwam niet in de problemen. Tien minuten voor het slot beslisten de Zwollenaren het duel via een snelle en fraaie counter, die effectief werd afgerond door Mike van Ekeren: 0-2.

Lastig zal maken

Berkum steeg daarmee naar de 11e plek en nam wat meer afstand van de onderste plaatsen. Met nog vier duels te gaan tot de winterstop mikken de Zwollenaren op een verdere aansluiting bij de middenmoot, maar ze beseffen dat DETO zicht heeft op de top-drie en het ze dus zeker lastig zal maken. De provincie-derby Berkum-DETO Twenterand wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.