Alex van Hoesel
Alex van Hoesel Foto: Henry Dijkman

Berkum voor cruciaal duel naar Flevo Boys

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij Flevo Boys en bindt dus voor de tweede opeenvolgende week de strijd aan met een directe concurrent in de 4e Divisie B. De Zwollenaren kunnen goede zaken doen met een driepunter, maar de thuisclub zit zo mogelijk in een nog benarder positie en zal dus helemaal niets cadeau doen.

“Wij hebben vorige week tegen Olde Veste een goede overwinning geboekt, en als wij ons eigen spelletje blijven spelen krijgen we kansen. Als we voldoende inzet laten zien kunnen we het Flevo Boys heel lastig maken”, verwacht Berkum-verdediger Alex van Hoesel.

Lakens uit

De heenwedstrijd in in oktober werd door Berkum thuis met 1-0 gewonnen. De drie punten pakte de equipe van trainer Arno Hoekstra afgelopen zaterdag ook. Berkum was toen in eigen huis veel te sterk voor Olde Veste, dat in de weken ervóór nog een knappe serie had neergezet. Berkum deelde vanaf de aftrap de lakens uit, maar had een eigen doelpunt van de tegenstander nodig om op voorsprong te komen.

Nog vóór rust maakte Chris van der Meulen, na goed werk van collega-spits Lars Miedema, er 2-0 van en toen de, na lang blessureleed, teruggekeerde Johnsen Bacuna 10 minuten voor tijd de derde Berkum-goal maakte was de zaak beslist. 

Lucht

Ondanks die overwinning bivakkeert Berkum, op de twaalfde plek, nog steeds maar nét boven de gevarenzone, dus winst bij Flevo Boys is essentieel om wat meer lucht te krijgen. Flevo Boys staat er zelfs nog iets slechter voor, dus de polderploeg zal qua strijd alles geven om een laatste strohalm te pakken.

De ‘kelderkraker’ Flevo Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, die op Sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan 80 in Emmeloord om 15.00 uur af laat trappen.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden