Enkele teams na afloop van de eerste keer.
Enkele teams na afloop van de eerste keer. Foto: Eigen foto

Daverende start nieuwe voetbalcompetitie in Zwolle

Sport

AMATEURVOETBAL - Zwolle is een nieuwe voetbalcompetitie rijker. Op het hoofdveld van SV Zwolle ging vrijdag 8 september een toernooi van start met acht teams uit regio Zwolle. Doelstelling van het toernooi - een initiatief van SV Zwolle Vrouwen 1 -  is een leuke pot voetbal en een gezellige derde helft.

Initiatiefnemers Jolanda Koopman en Eline Westervaarder: “We merkten dat we met ons eigen team niet de juiste aansluiting hadden met de reguliere 7x7 KNVB-competitie. Na een inventarisatie zijn we vorig jaar een poule gestart met HMC en ZAC. En dat beviel goed. Daarom zochten we voor de zomer contact met andere voetbalclubs en hebben we daarna samen besloten deze nieuwe competitie op te zetten.”
De competitie bestaat nu uit zeven teams, die van CSV’28, HMC (Hattem) IJVV (IJsselmuiden), SVI, VV Berkum, ZAC en SV Zwolle.
“We kregen na afloop van onze eerste competitieavond veel enthousiaste reacties. En dat geeft wat ons betreft aan dat vrouwenvoetbal enorm groeiende is én dat er ook behoefte is aan andere vormen van voetbalcompetities.”

De 35+ 7x7 wordt gespeeld op een half veld en zonder scheidsrechter. De competitie duurt tot juni met elke maand een toernooi bij een van de deelnemende clubs. Als het seizoen is afgelopen, wordt een inventarisatie gemaakt voor de nieuwe, tweede editie. Teams die geïnteresseerd zijn om dan deel te nemen, kunnen een mail sturen naar vrouwenvoetbal@svzwolle.nl.

Initiatiefnemers Jolanda Koopman en Eline Westervaarder van SV Zwolle.
Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35