Jeffrey Noback (rechts) in actie tegen Batavia'90.
Jeffrey Noback (rechts) in actie tegen Batavia'90. Foto: Hans Smit

Ondanks scorende Noback krijgt SV Zwolle het niet op de rit

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - In de kelder van het zondagvoetbal, daalt SV Zwolle steeds verderaf in de vijfde klasse. Vooral na de winterstop is het bar en boos, vindt ook aanvaller Jefrrey Noback (26). De Zwolse ploeg heeft nog maar twee competitiewedstrijden om nog iets van het seizoen te maken. “Na de winterstop zijn we helemaal ingekakt.”

(door Erik Riemens)

Jullie hadden ongetwijfeld meer van dit seizoen verwacht toch?

“Dat kun je wel zeggen ja. Na de winterstop zijn we helemaal ingekakt. We hebben al een smalle selectie en als er dan wat spelers niet kunnen in verband met hun werk of vanwege blessures, dan komen we in de problemen. De jongens die dan meedoen, hebben toch wat minder kwaliteit.”

Even jullie laatste wedstrijd, thuis tegen Batavia (3-5). Wat kun je daarover zeggen?

“Dat was een wedstrijd die tekenend was voor het seizoen tot nu toe. Die hadden we echt nooit mogen verliezen. Ik scoorde twee keer, maar de bal wou er niet in, terwijl zij wel scoorden.”

Ondanks de magere prestaties, heb je toch al elf keer gescoord. Tevreden mee?

“Ik had ingezet op twintig treffers, dat ga ik met nog twee wedstrijden niet halen. Ik heb ook niet alles gespeeld, miste twee wedstrijden vanwege vakantie, ook was ik een keertje geschorst en ben ik nog een poosje geblesseerd geweest. Maar ik had op meer goals moeten staan, want ik heb nogal wat kansen gemist. Daar moet ik echt nog wel aan werken, ondanks dat ik wel snel en sterk ben en goed ben in 1-tegen-1 situaties.”

Hoe ben je eigenlijk zo bij SV Zwolle terechtgekomen?

“Ik kom uit Enkhuizen en heb daar altijd gevoetbald bij KGB en DINDUA in de tweede en derde klasse. Daarna ben ik gestopt. Op een feestje in Amsterdam ontmoette ik een meisje uit Coevorden. Zij is nu mijn vriendin en we zijn toen in Zwolle gaan wonen. Ik wilde graag weer voetballen en meldde mij aan bij SV Zwolle. Dit is mijn tweede seizoen, SV Zwolle is een gezellige en leuke club en de dingen zijn hier goed geregeld.”

Alleen voetballen in de vijfde klasse is niet wat je wilt toch?

“Nee dat klopt. Vorig jaar in de vierde klasse had je nog een beetje niveau. Dat ging nog wel. Met het team dat we toen hadden, is het eigenlijk belachelijk dat we gedegradeerd zijn. In deze klasse heeft het niveau soms wat weg van vriendenteams als tegenstanders Ik wil eigenlijk wel hogerop, misschien kan ik die stap straks maken.”

In hoeverre ben je bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ik sta er nu in. Dat is leuk, dus ik houd het wel in de gaten.”

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 22 uur geleden