Hardlopen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Hardlopen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Foto: Hans Smit

Ook deze editie AsRENdorp loopt weer goed af

· leestijd 1 minuut Sport

HARDLOPEN - Een ander jaargetijde dan normaal, maar nog steeds een groot succes. Dat was de conclusie na de VestaChem AsRENdorp 2023, die zondag werd gehouden. De loop werd vanwege de hitte afgelast op zondag 25 juni, maar het lukte de organisatie een nieuwe datum te vinden in de herfst. En dat liep letterlijk goed af. 

Traditiegetrouw werd het gezelligste hardloopevenement van Zwolle afgetrapt met de warming-up voor de kinderen. Meer dan 450 kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud, namen deel aan de Ten Brinke KinderREN en uiteraard werden massaal de spieren opgewarmd op de beat van Kinderen voor Kinderen. De organisatie zag het meer dan tevreden aan. ā€œHet is toch echt geweldig dat we op een zondag in oktober meer dan 450 kinderen in beweging krijgen en het plezier van het sporten en bewegen laten belevenā€, aldus voorzitter Dick van Os.

Medaille op school

Overigens keek niet alleen de organisatie vol trots toe. Ook ouders, opaā€™s en omaā€™s langs de kant bewonderden hun hardlopende (klein)kinderen. Voor veel van de jongste deelnemers was het de eerste wedstrijd waar ze aan meededen en als beloning kregen iedereen na afloop een medaille omgehangen. ā€œWow, deze medaille ga ik morgen op school laten zienā€ was de reactie die veel deelnemers lieten horen.
Na de prijsuitreikingen voor de kinderen in de muziektent op het Assendorperplein, was het de beurt aan de volwassenen. Waar de wedstrijdlopers vooraan in het startvak te vinden waren, sloten de recreatieve lopers voorzichtig achteraan aan. Iedereen was toch wel wat gespannen. De Ć©Ć©n om de wedstrijd te winnen, de meesten om een goede tijd te lopen en een aantal of ze de finish gingen halen van de 5 kilometerloop.

Geweldig voorbeeld

ā€œDat vinden we het mooie aan de AsRENdorp, echt iedereen kan en mag meedoen en iedereen loopt met een dikke glimlach over het volle Assendorperpleinā€, voegt Van Os toe. ā€œDe AsRENdorp is echt een geweldig voorbeeld van sportstimulering binnen Zwolle. Zoveel kinderen en volwassenen die op zondag in beweging komen en daarna gezellig samenzijn op het plein, dat is toch fantastisch!ā€
Volgend jaar hoopt de organisatie de AsRENdorp weer op de laatste zondag van juni te organiseren. En dat is 30 juni.

(Met dank aan Rik van Ommen)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding