De Kidsrun staat ook dit jaar weer op het programma.
De Kidsrun staat ook dit jaar weer op het programma. Foto: Eigen foto

Inschrijving 10 Mijl Zwolle Zuid start zondag

Sport

HARDLOPEN - Hardloopliefhebbers kunnen zich vanaf zondag 29 januari 12.00 uur via de site inschrijven voor de twaalfde editie van de Edwin van Vilsteren Makelaars 10 Mijl Zwolle Zuid. Ook dit jaar is er weer een KidsRun en volwassenen kunnen kiezen voor de 5 of de 10 Mijl. Het hardloopevent vindt zaterdag 15 april plaats. 

Vorig jaar maakte de 10 Mijl Zwolle Zuid een doorstart onder leiding van een nieuw bestuur. Die editie verliep voorspoedig en ook dit jaar zet datzelfde bestuur zich in voor een mooie nieuwe editie van het hardloopevenement dat de lopers door het mooie buitengebied van Zwolle Zuid leidt.

Net als alle andere edities steunt de 10 Mijl van Zwolle Zuid ook dit jaar een aantal goede doelen. Het zijn er drie. MyZwolle is een organisatie die zich inzet voor creëren van activiteiten en projecten die zich richten op vrijheid. Momenteel richt zij zich vooral op het verzorgen van directe hulp in Oekraïne door middel van donaties, goederen, transport en menskracht.
Het doel van Stichting KIDS Zwolle is bewegingsactiviteiten te ontwikkelen en uit te voeren voor kinderen die (nog) niet terecht kunnen bij reguliere sportverenigingen.
En tot slot Jeugdfonds Sport en Cultuur, dat ondersteunt kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten, en betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten.