Coach Herman van den Belt keert niet meer terug bij The Hammers.
Coach Herman van den Belt keert niet meer terug bij The Hammers. Archieffoto: Pedro Sluiter

Herman van den Belt weg bij Landstede Hammers

Sport

BASKETBAL - Coach Herman van den  Belt keert na ruim 25 jaar niet meer terug bij Landstede Hammers. Dit is dinsdagmiddag bekend geworden, ruim vijf dagen voor de bekerfinale van zondag tegen Leiden. Van den Belt zat al sinds januari ziek thuis in Steenwijk.

Afgelopen periode waren er diverse gesprekken tussen Van den Belt en het bestuur van de Landstede Hammers. De conclusie was dat na een lange en succesvolle samenwerking club en coach niet met elkaar verder gaan. Volgens The Hammers ‘vanwege verschil van inzicht over de manier waarop de toekomstige ambitie vormgegeven zou kunnen worden’, zo staat te lezen op de website.

Assistent-coach Mark van Schutterhoef blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen hoofdcoach. Hoe de technische staf er komend seizoen uitziet, is nog niet bekend.
Het bestuur dankt Van den Belt uitdrukkelijk voor zijn jarenlange inzet om het basketbal in Zwolle op een hoger niveau te brengen. Dat ging ook gepaard met het winnen van prijzen. Te weten twee Supercups (2017 en 2019) en een landskampioenschap in het seizoen 2018-2019.