Ralf de Pagter kond het namens Landstede Hammers ook niet bolwerken tegen Basketball Academie Limburg.
Ralf de Pagter kond het namens Landstede Hammers ook niet bolwerken tegen Basketball Academie Limburg. (Foto: Pedro Sluiter)

Landstede Hammers onderuit tegen laagvlieger BAL

Sport

BASKETBAL - Dat sport rond de kerstdagen populair is, bleek dinsdagavond wel in het Landstede Sportcentrum. Volle parkeerplaatsen, een lange rij om binnen te komen en tribunes met amper lege stoeltjes. Helaas deed de entourage Landstede Hammers niet goed, want het laaggeklasseerde BAL won met 69-79. Vooral het schotpercentage lag bij de thuisploeg aan de lage kant. 

De ontmoeting tegen de Limburgse ploeg die deze competitie nog maar één zege had geboekt, ging lange tijd gelijk op. Landstede begon slecht, repareerden de achterstand en de verwachting was dat de punten in Zwolle zouden blijven. Dat gebeurde uiteindelijk niet.

Speciale tenues

Ook nu weer speelden The Hammers in speciale tenues. Ditmaal vanwege Special Olympics, de organisatie die sport stimuleert voor mensen met een verstandelijke beperking. Een groep atleten was dinsdag aanwezig in het Landstede Sportcentrum, waar er onder andere een speciale rol voor ze was weggelegd tijdens de opkomst van de spelers. De atleten kwamen aan de hand van de basketballers het veld op. Ook werd in de rust een shooting competitie georganiseerd en gingen ze na afloop op de foto met de spelers van Landstede Hammers.

De competitie krijgt voor de ploeg van coach Herman van den Belt op zaterdag 7 januari een vervolg met het uitduel tegen ZZ Leiden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 22 januari wanneer The Hammers in de halve finale om de beker spelen tegen Feyenoord.

Landstede Hammers vs Basketball Academie Limburg
Landstede Hammers vs Basketball Academie Limburg
Landstede Hammers vs Basketball Academie Limburg
Landstede Hammers vs Basketball Academie Limburg
Landstede Hammers vs Basketball Academie Limburg
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30