Afbeelding
Foto: Carry Premsela

Parkinsonboksen. bij BodylifeplanOpboksen tegen Parkinson!!

Sport Ingezonden

Vanaf 9 april 2024 gaan we bij Bodylifeplan in Zwolle beginnen met het geven van Parkinsonboksen. 

In Nederland wordt het aantal patiënten met Parkinson steeds hoger, daarom willen wij graag mensen kunnen helpen die hiermee leven. Parkinsonboksen is een heel erg opkomende bewegingsvorm speciaal gemaakt voor mensen met Parkinson, en is ook zeer geschikt voor mensen met andere hersenaandoeningen.

Uit veel onderzoek is gebleken dat Parkinsonboksen hele positieve effecten heeft voor mensen met Parkinson. Het helpt onder andere de motorische vaardigheden en cognitieve functies te verbeteren. Daarbij is het een erg leuke sociale gelegenheid waarbij patiënten elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe sociale contacten kunnen leggen. 

Het Parkinsonboksen zelf lijkt eigenlijk niet op het ‘gewone’ boksen. Er is geen sprake van fysiek contact, het is enkel en alleen een vorm van bewegen om klachten van patiënten te verminderen en vaardigheden te verbeteren op een leuke manier van bewegen. De lessen zullen in groepjes van maximaal 8 personen gegeven worden, zodat er persoonlijke begeleiding mogelijk blijft. Onze trainer Nick is gespecialiseerd om Parkinsonboksen te kunnen geven, en heeft hier onlangs een diploma voor behaald. 

Begindatum: 9 april 2024 Trainingsdagen: dinsdag en vrijdag 

Trainingstijden: 10:30-11:45

Doelgroep: Parkinsonpatiënten (of mensen met andere hersenaandoeningen)

Locatie: Bodylifeplan Adres: van Karnebeekstraat 46, 8011 JK Zwolle 

Kosten: €7 per les (Vergoeding is eventueel mogelijk via verzekering)