Marijke in gesprek met een cursist over haar portfolio
Marijke in gesprek met een cursist over haar portfolio Foto: Marjan van Houwelingen

Illustratie inspiratie

Nieuws Ingezonden

In een stil straatje in de binnenstad van Zwolle worden illustraties gemaakt die de hele wereld over gaan. Irene Goede en Marijke ten Cate werken al meer dan 20 jaar op Ateliers Koewegje. Ze illustreren voor verschillende uitgeverijen en opdrachtgevers. Op hun gezamenlijke atelier geven ze ook illustratiecursussen en begeleiden ze beginnende illustratoren met hun creatieve zoektocht.

Regelmatig werden ze  benaderd door collega’s en beginnende illustratoren met vragen. kwesties over het benaderen van opdrachtgevers tot het ontwikkelen van een eigen stijl komen voorbij.

Met hun jarenlange ervaring in het illustratievak begrijpen Irene en Marijke waar illustratoren mee zitten. Hierdoor zijn ze goed in staat om creatieve mensen verder te helpen. Wanneer er geen mensen in de buurt zijn om mee te sparren, kan een frisse blik en deskundig advies erg waardevol zijn. In Januari starten er weer verschillende cursussen en workshops voor beginnende en ervaren illustratoren. Voor meer informatie kun je kijken op topcursusillustratie.nl