OM terug bij af: vrijspraak voor schietpartij Buxtehuddestraat

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - De rechtbank Overijssel heeft elk van de drie verdachten van een schietpartij in Zwolle vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het slachtoffer werd op 25 april vorig jaar in de Buxtehudestraat, in Holtenbroek, door een shotgun in zijn been geraakt. Er was tien jaar cel geëist.

N.F. ( 36), A.L. (27) en de 24-jarige K.M. uit Zwolle behoorden die avond tot een groep van een man of vijftien, die rondhing bij een bushalte op de hoek van de Palestrinalaan met de Buxtehuddestraat. Het latere slachtoffer naderde en werd door meerdere mannen beschoten. De kogels vlogen om zijn oren.

Het Openbaar Ministerie heeft veel moeite gehad om te bewijzen wie de daders zouden zijn. In de groep heerst de code elkaar niet te verraden. Er zijn wel anoniem afgelegde getuigenverklaringen en twee anonieme brieven, maar die zijn door de rechtbank vanwege onbetrouwbaarheid buiten beschouwing gelaten. Dan bleef er slechts de verklaring van een buurtbewoner over, die het een en ander gezien heeft, maar dat bleek niet voldoende. Ook onderzoek naar gevonden hulzen en patronen en analyse van het telefoonverkeer van betrokkenen heeft geen bewijs opgeleverd voor wie heeft geschoten.

Drugshandel

Een van de drie verdachten, de 36-jarige N.F., werd tevens vervolgd voor het handelen in harddrugs, in de periode van april tot juli 2014. Dit feit achtte de rechtbank wel bewezen. Hij kreeg een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 20 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 1 mei, 00:25