Afbeelding
Aangeleverd

Verbreed je kennis door een opleiding te volgen in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Blijf je kennis voortdurend verbreden om aantrekkelijk te blijven voor werkgevers. Hoewel de werkloosheid momenteel historisch laag is in Nederland, ook in Zwolle, kan dat de komende jaren veranderen. Door jezelf zo breed mogelijk op te leiden, kun je in verschillende functies aan de slag gaan voor een werkgever. Het vergroot je baankansen aanzienlijk! Zwolle biedt tal van mogelijkheden om aan je kennisniveau te werken. Volg bijvoorbeeld een opleiding op een ROC in Zwolle, of kies voor een opleiding op Windesheim. Ook het volgen van masteropleidingen via een landelijke organisatie als NCOI kan een goed idee zijn. Zo’n masteropleiding volgt na het afronden van een van de vele wo- of hbo opleidingen. Het maakt niet uit waar je zo’n bacheloropleiding gevolgd hebt.  

Masteropleiding kans om je kennis te specificeren  

Je kennis verbreden betekent niet per definitie dat je voor een zo breed mogelijke opleiding moet kiezen. Het kan ook interessant zijn om je kennisniveau op een specifiek onderdeel te verbeteren. Dit past bij hetgeen een masteropleiding je biedt. Tijdens een masteropleiding neem je een onderdeel van je bacheloropleiding, waarin je jezelf vervolgens verder verdiept. Het maakt je tot een specialist binnen je vakgebied. Door je professionele carrière heen kun je meerdere van deze masteropleidingen volgen om zo gespecialiseerd te raken in diverse onderdelen van je vakgebied. 

Blijf je kennis bijhouden tijdens beurzen en webinars 

In de omgeving van Zwolle worden regelmatig beurzen georganiseerd voor bedrijven. Ook evenementen waarin verschillende partijen vertellen over de laatste trends en ontwikkelingen binnen hun vakgebied kunnen interessant zijn. Dergelijke evenementen bieden haakjes, die je kunt gebruiken om voor jezelf uit te zoeken over welke onderwerpen of thema’s je meer kennis wilt vergaren. Het vergaren van kennis doe je met een opleiding of door je in te schrijven voor webinars. Veel van deze webinars zijn gratis te volgen.  

Opleidingsbudget vanuit je werkgever  

Veel werkgevers in Zwolle hebben per medewerker budget gereserveerd om hen een opleiding te kunnen laten volgen. Immers, ook je werkgever heeft er baat bij wanneer je jezelf specialiseert in een bepaald onderwerp binnen je vakgebied. Informeer eens bij je werkgever welke mogelijkheden er geboden worden. Naast een budget om een opleiding te volgen, word je vaak ook vrijgesteld van de werkzaamheden die je dagelijks uitvoert voor een vast aantal dagen per maand. Zo heb je voldoende tijd om de opleiding ook daadwerkelijk te kunnen volgen.