Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Woonkamer op pimpen? Zo doe je dat!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je hebt al een flinke tijd hetzelfde interieur in je woonkamer. Niet heel gek als je op een bepaald moment aan vervanging toe bent. Een frisse uitstraling doet een mens veel goed. Geen budget om te verhuizen, maar wel toe aan een nieuwe omgeving? Een renovatie in eigen huis doet wonderen. Wij zetten de tips op een rij om jouw woonkamer eenvoudig een nieuwe look te geven. 

Laat jouw woonkamer groter lijken

Heb je geen ruimte om te verbouwen? Met deze tip oogt jouw woonkamer meteen al groter. Het heeft namelijk veel te maken met het kleurenpallet in huis. Lichte kleuren ogen namelijk ruim en zorgen dat een kleine ruimte al snel groter lijkt dan deze is. Dit is ook meteen de valkuil van donkere kleuren: het vernauwt. Ben je een fan van zwart of bruin? Gebruik deze kleuren dan niet te vaak. Kies vooral voor warme kleuren: dit zorgt voor een knusse setting.

Kies een passende vloer

De vloer in jouw woonkamer heeft meer invloed op de uitstraling dan je misschien verwacht. Het zet namelijk meteen de toon in het interieur en vormt de basis voor jouw woonkamer. Of je nu op zoek bent naar een landelijk, industrieel, robuust of klassiek interieur: zorg dat je de vloer hierop aansluit. Een echte aanrader? Vloerbedekking is terug van weggeweest. Tapijt is knus en geeft een warme sfeer aan jouw woonkamer. Bij Ambiant vind je een ruim aanbod aan diverse soorten vloerbedekking en kun je deze perfect aansluiten op jouw nieuwe woonkamer. 

Zorg voor een geheel

Als je aan de slag gaat met een make-over in de woonkamer, is het belangrijk om rekening te houden met het totale plaatje. Door de meubels, vloer en muur op elkaar af te stemmen, creëer je een geheel in huis. Samenhang in de kleuren zijn erg belangrijk om een compleet plaatje te realiseren. Het is daarom slim om vooraf na te denken over het kleurgebruik (voornamelijk de vloer en muren) om hier de meubels op af te stemmen. Zo voorkom je dat het een kermis wordt van kleuren. 

Accessoires zorgen voor sfeer

Zonder accessoires, geen woonkamer. Accessoires maken jouw woonkamer tot gezellige ruimte en kunnen de sfeer in een ruimte behoorlijk opkrikken. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens op de bank, kaarsen op tafel, fotolijstjes, lampen, planten of bloemen. Accessoires maken jouw woonkamer persoonlijk. Hierdoor ga jij je sneller thuis voelen en maken van een standaard woonkamer echt ‘jouw’ woonkamer. 

Make-over in huis

Ga jij je woning opknappen en ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Neem dan eens een kijkje tussen de Ambiant vloeren. Ambiant heeft stijlvolle vloeren voor ieder interieur. Met Ambiant volg je de laatste woontrends altijd op de voet. Zo kun je gaan voor een knusse, warme vloerbedekking, maar kan jouw voorkeur ook uitgaan naar een landelijke, houten laminaatvloer. Bij Ambiant kun je diverse inspiratie op doen en eindeloos combineren met verschillende stijlen in huis. Zo zorg je uiteindelijk voor een nieuwe en vooral frisse woonkamer. 

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02