Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bespaar op je zorgpolis voor 2023

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De goedkoopste zorgverzekering voor 2023 vind je door te vergelijken. Of je nou alleen een basisverzekering wilt of ook een aanvullende verzekering, met de vergelijker heb je alle zorgverzekeringen in een handig overzicht bij elkaar. Zo weet je tot op gedetailleerd niveau wat je per zorgverzekering kunt verwachten. Bovendien kun je hierbij ook de beoordelingen bekijken die andere verzekerden aan de zorgverzekeringen hebben gegeven. Op deze manier krijg je een compleet beeld van alle zorgpolissen. Geef het ook zeker aan als je student bent aan een hogeschool of universiteit, maar ook als je werkt als ZZP´er of MKB´er. Je kunt dan namelijk in aanmerking komen voor een korting waarmee je op je zorgkosten kunt besparen.

Verhoog je eigen risico voor een nog goedkopere zorgverzekering

Indien je de aller goedkoopste zorgverzekering wilt, dan kun je kiezen voor een basisverzekering met de allerlaagste premie. Om de premie nog meer te verlagen kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen. Iedereen heeft een verplicht eigen risico van 385 euro, maar als je deze verhoogt tot het maximale bedrag van 885 euro dan heeft dit invloed op het premiebedrag. Deze zal nog lager worden. De aller goedkoopste zorgverzekering die je voor 2023 kunt kiezen heeft een maandelijks premiebedrag van 102,95 euro. Ondanks dat dit wat betreft de prijs de allergoedkoopste optie is om je voor zorg te verzekeren, is dit niet de goedkoopste optie voor iedereen. Als je regelmatig van de basiszorg gebruik maakt en ook aanvullende zorg nodig hebt, dan kun je beter voor een andere verzekering kiezen.  

De goedkoopste zorgverzekering voor jou

Als je graag de goedkoopste zorgverzekering wilt, dan is het verstandig om de zorgverzekeringen vergelijken met je zorgbehoefte. Wat de meest voordelige optie voor jou is, hangt namelijk niet alleen af van de prijs maar ook van de inhoud van de verzekering en in welke mate je gebruik maakt van de zorg. Dankzij de vergelijker hoef je niet alle polissen tot op de bodem zelf uit te zoeken, maar voer je snel je persoonlijke gegevens in. Het programma geeft op basis van de ingevulde informatie een resultaat van de beste en goedkoopste zorgverzekeringen. Op deze manier is het voor jou makkelijk om de voordeligste verzekering te kiezen die dekking geeft voor de zorg die jij nodig hebt. Zo betaal je niet onnodig voor zorg die je niet gebruikt en kun je extra bijverzekeren indien je aanvullende zorg wenst.