Afbeelding

Jan Flameling speekt over rust bij Filosofisch Café Zwolle

Algemeen

BINNENSTAD - Jan Flameling houdt op maandag 10 april om 19.45 uur in de Schepenzaal van het stadhuis een lezing met als thema ‘Waarom is rust nastrevenswaardig?’.

Flameling studeerde wijsbegeerte in Groningen, Keulen, Berkeley en Amsterdam. In maart 1994 richtte hij het Filosofisch Bureau Ataraxia op voor ‘denkvakanties’ in Griekenland en India en seminars filosofie in Nederland. Ook geeft hij workshops en cursussen aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Hij is onder meer de auteur van ‘Oosterse denkers in de polder’. Het thema van de Maand van de Filosofie in 2017 is ‘Stilte’. In dat kader geeft Flameling zijn lezing over ‘rust’.

Waarom is rust nastrevenswaardig? Zo luidt één van de vragen die in de 'Maand van de Filosofie' wordt besproken. Op deze thema avond maken de bezoekers kennis met de antwoorden van de Chinese wijze Laozi ('dan doe je wat de weg vraagt'), de middeleeuwse mysticus Meister Eckhart ('dan sta je vanuit naastenliefde in het leven') en de denker uit het Zwarte Woud Martin Heidegger ('dan besef je dat je in betrekkingen bent').

De Schepenzaal (ook wel bekend als trouwzaal) bevindt zich in het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15. De zaal is vanaf 19.30 uur open. De inleiding duurt ongeveer een uur, daarna is er een korte pauze en na de pauze is er discussie. De entree bedraagt 6 euro, voor studenten 3 euro.