Afbeelding
Gemeente Zwolle

Het Spoorcafé gaat online

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Het Spoorcafé van woensdagavond 18 november verloopt helemaal online. Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en meepraten over de ontwikkelingen in de Spoorzone. 

Vanuit de studio van stadszender RTV Focus krijgen Zwollenaren een blik in de ondergrondse fietsenstalling en wordt er meer verteld over de technische snufjes. Ook komen de uitgangspunten voor het ontwerp en de jongste informatie over de nieuwe loopbrug over het spoor aan bod. En Keolis is te gast om meer te vertellen over de nieuwe elektrische bussen. Tijdens het Spoorcafé kunnen online bezoekers vragen stellen en tips geven. 

Nieuwtjes
RTV Focus-presentatrice Hanneke Poelman gaat tijdens dit online Spoorcafé met verschillende gasten in gesprek. Eén van die gasten is projectleider Niels Munnik. Hij deelt de laatste nieuwtjes over de ondergrondse fietsenstalling. Want deze is bijna klaar. Daarnaast krijgen online bezoekers de eerste beelden van de stalling te zien en komen ze erachter hoe makkelijk het is om een fiets te parkeren in de nieuwe stalling.

Loopbrug
Tijdens het Spoorcafé in september vroegen verschillende Zwollenaren hoe de nieuwe brug over het spoor eruit gaat zien. Tijdens dit Spoorcafé wordt de brug getoond en besproken. Een tijd geleden hebben de bezoekers van het Spoorcafé suggesties meegegeven voor het ontwerp. Deze zijn volgens de gemeente meegenomen in een plan voor het toekomstig ontwerp. De uitgangspunten voor het ontwerp worden deze online avond gedeeld. Tips en vragen zijn vervolgens altijd welkom.

Bussen
Keolis gaat onder de naam RRReis vanaf 13 december het openbaar busvervoer in Zwolle verzorgen. De vervoersmaatschappij rijdt straks met 259 nieuwe, elektrische bussen door Zwolle en omgeving. Over hoe dat in zijn werk gaat, beantwoordt Keolis deze avond alle prangende vragen.

Praat mee
Door de huidige omstandigheden is een fysiek Spoorcafé niet mogelijk. Daarom kunnen Zwollenaren online, vanuit hun eigen woonkamer meedenken en praten. Tijdens de uitzending kunnen online bezoekers op twee manieren vragen stellen en tips delen: via Whatsapp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor team Spoorzone) of via de chatfunctie van Facebook (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar). Mailen voor vragen kan ook naar Spoorzone@Zwolle.nl. Deze worden binnenkort beantwoord in het online Spoorcafé.
 

Ontwikkelingen
Het Spoorcafé is van 19.30 tot 20.30 uur en online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus. Het Spoorcafé is de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te beginnen. Zwollenaren zijn welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.

Meer weten over de Spoorzone? Kijk op www.zwolle.nl/spoorzone en volg Spoorzone038 op Facebook, Instagram en Twitter.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden