Monique Schuttenbeld
Monique Schuttenbeld Foto: Ben Vulkers

‘Nieuwe IJsselhallen’ Zwolle krijgen plek op Voorsterpoort Oost

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE -  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om Voorsterpoort Oost, tussen de huidige WRZV-hallen en Talentstad aan de Blaloweg, aan te wijzen als plek voor de nieuwe Zwolse evenementenhal die de IJsselhallen moet vervangen. 

Voorsterpoort Oost is gekozen als meest geschikte locatie, omdat hier veel ruimte beschikbaar is en deze locatie goed bereikbaar is vanaf de A28, het NS-station en de binnenstad. Onderzoek wijst volgens de gemeente uit dat er ruimte en belangstelling is voor het organiseren van grootschalige evenementen in Zwolle. Ze denkt daarbij aan concerten en andere voorstellingen (musicals), publieksbeurzen, vakbeurzen en bedrijfsevenementen. Aansluitend aan de ambities van de stad stelt het college een kader en een programma van eisen op. De exacte invulling van de evenementenhal is uiteindelijk aan een eigenaar/exploitant.

Aanbesteding
Uit onderzoek en meerdere gesprekken blijkt volgens de gemeente dat er verschillende partijen geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van een evenementenhal in Zwolle. Wanneer de gemeenteraad instemt met de locatie kunnen de plannen verder worden uitgewerkt en kan de aanbesteding worden voorbereid. In de planning voor het uitzetten van de aanbesteding is rekening gehouden met de gevolgen die de coronacrisis heeft op de evenementenbranche.


Gebiedsontwikkeling
Een nieuwe evenementenhal op Voorsterpoort Oost moet bijdragen aan de ontwikkeling van het hele gebied. De grond die nodig is om de hal te kunnen bouwen, is in bezit van de gemeente. De gemeente maakt de ontwikkeling van de evenementenhal mogelijk door grondverkoop. Daarnaast wil het college het hele gebied Voorsterpoort Oost verbeteren. Een betere bereikbaarheid en een aantrekkelijkere openbare ruimte zijn volgens haar belangrijke onderdelen van de ambitie voor dit gebied.

Combineren
Schuttenbeld: “De komende maanden gaan we in gesprek met de partijen en bewoners in het gebied. Samen onderzoeken we wat het gevolg van een evenementenhal op het gebied zal zijn. We bekijken welke mogelijkheden er zijn om samen kansen op te pakken. Een aantal partijen heeft namelijk zelf ook toekomstplannen voor het gebied. Het zou mooi zijn wanneer we die kunnen combineren.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11