Afbeelding
Pedro Sluiter

Zwollenaar krijgt tbs en twee jaar cel voor gooien brandbommen tegen woning

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 28-jarige Zwollenaar heeft donderdag twee jaar cel en tbs met voorwaarden gekregen voor het gooien van brandbommen in maart 2019.

Op 29 maart dat jaar werd een molotovcocktail bij een woning aan de Berkumstraat in Zwolle naar binnen gegooid. Er brak brand uit waarbij de hond van de bewoner gewond raakte. Het dier bezweek later aan zijn verwondingen. Melvin H. zei dat hij alleen de brandbommen had klaar gemaakt voor medeverdachte Danny R. Maar de rechtbank acht bewezen dat het wel degelijk H. was die de bommen naar binnen gooide.

Vader

De volgende dag was H. betrokken bij een poging tot brandstichting aan de Alm. Hier woonde de vader van het slachtoffer van de eerste aanslag. Nadat er een ruit werd ingegooid, zagen buren van de bewoner H. op straat staan met de molotov-cocktails. In zijn vlucht wierp hij de brandbommen in de richting van zijn belagers. Dat leverde ook nog een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel op.

H. moet het slachtoffer van de Berkumstraat 8.600 euro schade betalen. Ook moet hij nog een openstaande celstraf van 57 dagen uitzitten. Tegen de man was dertig maanden cel en tbs met voorwaarden geëist.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden