Afbeelding
Foto: Eigen foto

Stukafest Zwolle presenteert Stukafest TV

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Normaal gesproken worden tijdens Stukafest Zwolle negen studentenkamers omgetoverd tot minitheaters. Hier komt een jong en nieuwsgierig publiek in aanraking met de meest uiteenlopende disciplines: van singer-songwriters, jazz en klassieke muziek tot bijvoorbeeld toneel, kleinkunst, dans, lezingen, poëzie, film, workshops en installatiekunst. 

In verband met het coronavirus kan deze fysieke variant niet doorgaan, maar daar heeft Stukafest Zwolle voor de editie van 2021 een passende oplossing voor bedacht: Stukafest TV. Tijdens Stukafest TV bundelen alle twaalf Stukafest-steden die Nederland rijk is hun krachten. Elke vrijdag van februari zijn drie verschillende Stukafest steden tegelijkertijd aan de beurt om hun line-up via een livestream te tonen aan het publiek. Daarmee kan de kijker zelf zappen tussen de verschillende zenders om naar een Stukafest-stad te kijken. 

Genieten

Megan Baarda, voorzitter van Stukafest Zwolle 2020 – 2021, is enthousiast over dit concept: “Dit betekent dat je als toeschouwer de mogelijkheid hebt om te genieten van een ruim aanbod van toffe talentvolle acts, afkomstig uit alle windstreken van Nederland. Tussen de optredens door laten we de studentenkamers van Nederland zien om zo daadwerkelijk de Stukafest-ervaring te beleven zonder je huis te verlaten.” De livestream van Stukafest Zwolle is te bekijken op 12 februari 2021 samen met de livestream van Stukafest Groningen en Stukafest Leiden.

Crowdfunding

De productie van Stukafest TV is groot. Om dit te bekostigen, is Stukafest Nederland - het landelijke bestuur dat de stedelijke Stukafest besturen ondersteunt - een crowdfunding begonnen via Voordekunst. “We hebben samen met alle andere steden ondertussen al 78 procent van het benodigde bedrag opgehaald”, aldus Lisanne Heijmink, PR- en marketingcoördinator van Stukafest Zwolle 2020-2021. “Dat is een flink bedrag, maar nog niet genoeg. Met onze online campagne hopen we meer mensen te bereiken en hopen we dat mensen een donatie doen om beginnend talent een podium te geven tijdens Stukafest. Alle kleine beetjes helpen, natuurlijk.” 

StukaWeek

In februari 2021 is er een nationale Stukafest livestream in samenwerking met de andere Stukafest steden, maar Stukafest Zwolle doet daar een schepje bovenop met haar eigen StukaWeek. In de week van 8 tot en met 14 februari 2021 vinden er diverse Stukafest Zwolle evenementen rondom Stukafest TV plaats. Daarvoor wordt binnenkort meer gedeeld op het Instagramaccount van Stukafest Zwolle (@stukafestzwolle). Eén ding staat vast volgens Megan: “Het gaat een onvergetelijke week worden.” 

Studentenstad

In Zwolle is in februari 2021 de zesde editie van Stukafest, een afkorting voor Studenten Kamer Festival. Stukafest Zwolle kenmerkt zich door het oog voor lokaal talent, lokale samenwerkingen en het verbinden van verschillende groepen studenten uit de opkomende studentenstad. Artiesten als Freez en Money & The Man en opkomende talenten als Bovenste Knoopje Open en Sarah Lucassen traden afgelopen edities op in de studentenkamers van Zwolle.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 15 uur geleden