Afbeelding
Foto: Eigen foto

College Zwolle wil de kwaliteiten van Stadsbroek en IJsselvizier onderzoeken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stadsbroek ligt bij Stadshagen en IJsselvizier ligt tussen Westenholte en Stadshagen in. Het college van burgemeester en wethouders wil onderzoeken welke kwaliteiten deze gebieden hebben voor de inwoners van Zwolle en de kansen voor de toekomst in beeld brengen. De uitkomsten van deze verkenning worden vervolgens aan de Zwolse gemeenteraad voorgelegd en moeten helpen om keuzes te maken voor de lange termijn.

Het verder ontwikkelen van Zwolle wil de gemeente doen door de kwaliteit van Zwolle voorop te zetten. Opzet is dat de stad een plek is voor iedereen en waar het fijn wonen, werken en leven is. Om te zorgen dat die kwaliteiten behouden blijven, nu en in de toekomst, vind het college het nodig om zorgvuldig onderzoek te doen. “Want ook voor toekomstige generaties zijn er genoeg woningen nodig. Maar ook voldoende plekken om te genieten van de natuur, even te sporten of anderen te ontmoeten.” Voor gebieden als Spoorzone, Oosterenk, Hessepoort, Zwartewaterallee en Stadshagen is of wordt met Zwollenaren gesproken over de toekomstplannen. Maar er zijn ook gebieden waar nog geen visie voor is, zoals Stadsbroek en IJsselvizier. In het structuurplan gaf de gemeente al eerder aan dat deze locaties onderzocht moeten worden. Nu komt het moment om het te gaan doen.

Bijdrage

Het onderzoek gaat over deze vraag: welke bijdrage kunnen de gebieden leveren in de ontwikkeling van Zwolle? Wat vinden Zwollenaren belangrijk voor Stadsbroek en IJsselvizier en voor Zwolle? Welke mogelijkheden zijn er in deze gebieden voor natuur, voor verkeer, voor landschap, voor wonen en recreatie? Daarover gaat het onderzoek. Het college wil daarbij de inwoners van deze gebieden betrekken.

Waarom dit onderzoek?

Op verzoek van de gemeenteraad wordt in de komende tijd begonnen met dit onderzoek. De Ontwerp-Omgevingsvisie gaat in op de vraag: wat moet over tien jaar het verhaal van Zwolle zijn? Nog voor de zomer wordt de definitieve Omgevingsvisie aan de gemeenteraad voorgelegd en met de stad gedeeld. “Afgelopen jaar hebben Zwollenaren hiervoor nog veel ideeën aangeleverd. Deze worden meegenomen”, belooft de gemeente.

Keuze

In de Omgevingsvisie staat dat de ruimte voor nieuwe woningen voor de komende tien jaar moet worden gezocht binnen de bestaande stad, zoals de Spoorzone en de Zwartewaterallee. Daarnaast vindt er op dit moment een regionaal onderzoek plaats naar de toekomst van Regio Zwolle. Het behouden en versterken van dat wat deze regio zo’n fijne woon- en werkplek maakt, is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Als deze uitkomsten bekend zijn, gaat de gemeente samen met de stad verder nadenken over de toekomst.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden