Afbeelding
Foto: Eigen foto

Bevrijdingsfestival Overijssel is te volgen via livestream

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Bevrijdingsfestival Overijssel staat bekend als landelijke toonaangevend festival op 5 mei. Helaas moet het festival zoals bezoekers het kennen nog een jaar op zich laten wachten. Daarom is er dit jaar een online programma met kwaliteitsitems die de diepte in gaan en voor de nodige entertainment zorgen.

De organisatoren willen hiermee alsnog aandacht vragen en zorgen dat mensen nadenken over de betekenis van vrijheid. De livestream wordt op 5 mei om 13.00 uur geopend met het ontsteken van het Vrijheidsvuur. Vervolgens presenteert Carolien Borgers twee talkshows met als themaā€™s ā€˜Inclusiviteit en diversiteitā€™ en ā€˜Vrijheid in een steeds kleiner wordende wereldā€™. Ook bezoekt Willie Wartaal broeder Jozef in het Dominicanenklooster en vertelt Typhoon samen met Sticks over de installatie ā€˜Onder Waterā€™ in Museum de Fundatie. Daarnaast zijn er optredens van Typhoon, Rico & Guan, Pjotr, Minka, Micah & Julia en Joya Mooi.

Platform

Samen met dertien andere Bevrijdingsfestivals biedt Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei een gezamenlijk online programma aan via bevrijdingsfestivals.nl van meer dan tweehonderd optredens en activiteiten. Waar ze normaal gesproken overwegend individueel werken, kunnen de organisatoren met het programma in Overijssel dit jaar ook mensen in andere delen van het land bereiken via het gezamenlijke platform.

Ambitie
De organisatie van Bevrijdingsfestival Overijssel kijkt ook vooruit. Het is haar ambitie om de betekenis en toegevoegde waarde van het festival in programma en organisatie de komende jaren kwalitatief op peil te houden. Het vieren van vrijheid is en blijft volgens haar een groot goed dat continu aandacht verdient en waarin het festival een belangrijke rol vervult. ā€œDe uitdaging voor de komende jaren is om de kansen te grijpen om te innoveren en het thema vrijheid in een breder perspectief te plaatsen, niet alleen historisch maar ook gekoppeld aan actuele ontwikkelingen.ā€

Voor nu wijst de organisatie op de livestream op 5 mei van 13.00 tot 21.00 uur via www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Op onze website staat bovendien de webshop waar de trui van de 30ste editie en een overheerlijke bag voor bij de borrel aan te schaffen is.