Afbeelding
Foto: Eigen foto

Organisatie Bevrijdingsfestival Overijssel kan wat hulp gebruiken

Cultuur

ZWOLLE - “Het festival zoals veel bezoekers dat kennen, moeten we nog een jaartje overslaan, maar met kleinere projecten hopen wij op een andere manier indruk te maken”, zeggen Emma Quilligan en Annemien Brugging, organisatoren van Bevrijdingsfestival Overijssel.

“We ontmoeten elkaar online en vieren de vrijheid die we hebben”, vervolgen ze. “Luister, hoor en zie elkaar, niet oordelend maar nieuwsgierig naar de ander. Verschillen zijn goed om je te realiseren hoe rijk en divers we met elkaar samenleven.”

5 mei
Voor deze editie van Bevrijdingsfestival Overijssel bieden de organisatoren een gevarieerd online programma van muziek, theater, verdiepende gesprekken en andere verrassende elementen. Daarnaast werken ze samen met onderwijsinstellingen op primair, voortgezet en middelbaar niveau en organiseren ze verschillende activiteiten die buiten, in eigen tijd, te beleven zijn. Meer informatie daarover volgt later.

“Dit alles is niet alleen te zien op onze eigen website”, benadrukken Quilligan en Brugging. “We bundelen de krachten en bieden, gezamenlijk met alle veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei, een programma aan van meer dan tweehonderd optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze online editie als Ambassadeurs van de Vrijheid verbonden aan de festivals. Meer informatie daarover staat op onze website www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Trui

De vrijwilligers en crew van Bevrijdingsfestival Overijssel lopen ieder jaar in kleding die speciaal voor hen is gemaakt. De truien van de 30ste editie in 2020 was al geleverd toen corona uit brak. Dit biedt de mogelijkheid om nu ook zo’n trui aan te schaffen, want de limited edition BFO trui is te koop via www.vriendenvanbfo.nl/shop. Voor de toekomst van het festival kunnen de organisatoren extra steun goed gebruiken. Een bedrag doneren, kan ook via www.vriendenvanbfo.nl/doneer. Quilligan en Brugging: “Met elke vorm van steun zijn we erg blij.”

Gedicht

Ze roepen ook alle grote en kleine dichters in Overijssel op om hun zelfgemaakte gedicht of quote over vrijheid met hen te delen. Van de drie mooiste uitspraken en/of gedichten maken ze raamstickers die men op verschillende plekken in Overijssel gratis kan ophalen om op de eigen ramen te plakken (op=op). De quote of het gedicht mag uit maximaal acht regels bestaan. Het raamstickerproject is te vinden op de site van het festival.

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 5 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden