Afbeelding
Foto: Eigen foto

Onderwijscentrum de Twijn uit Zwolle genomineerd voor Sportiefste VSO-school

Algemeen

ZWOLLE – De genomineerden voor de verkiezingen ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ en ‘Sportiefste VSO-School van Nederland’ 2021 zijn bekend. In de categorie VSO-school heeft De Twijn in Zwolle een nominatie.

De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij hebben een vernieuwend of uitmuntend sport- en beweegaanbod. Op die manier stimuleren zij hun leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. Uiteraard is het aanbod opgenomen in het schoolbeleid. 

Kans

Op 26 mei maken de genomineerden kans om de ‘Sportiefste VO/VSO-school van Nederland 2021’ te worden. Het is de achtste keer dat het KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland deze verkiezing houden. Hiermee hopen ze zoveel mogelijk scholen te inspireren en leerlingen in beweging te krijgen. 

De volgende VO-scholen zijn genomineerd: 

1. ‘t Atrium - Amersfoort 

2. Calandlyceum - Amsterdam 

3. Montessori College - Nijmegen 

En in het VSO zijn de volgende scholen genomineerd: 

1. VSO De Twijn - Zwolle 

2. VSO Kristallis Aventurijn - Nijmegen 

Onderwijscentrum de Twijn in Zwolle biedt onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking, zeer moeilijk lerende en langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Naast de SO afdeling is er een VSO afdeling, waar momenteel 378 leerlingen onderwijs genieten in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden