Afbeelding
Pedro Sluiter

Schutter in Voochtstraat krijgt drie jaar cel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De 32-jarige Rodiën P. is maandag veroordeeld tot drie jaar cel. Hij schoot op 3 september op klaarlichte dag in de Voochtstraat van dichtbij iemand neer.

Het was hem of ik, zei P. tijdens de rechtszaak over het schietincident. Het latere slachtoffer had een conflict met een vriend van P. Op 3 september, tegen 18.00 uur, reed P. met een vriendin in zijn Opel Corsa nabij de Jumbo supermarkt als hij zijn vermeende belager ziet rijden. Ze stoppen allebei en stappen uit. P. wilde weten wat de man tegen hem had, zei hij de rechters. Maar het werd snel een woordenwisseling waarbij de man zijn vriendin wegduwde.

Schot

En dat is het moment dat hij de man 'naar zijn heup ziet grijpen'. Er klinkt een schot, P. en de vriendin stappen weer in en de Opel rijdt weg. De politie rukt meteen in groten getale uit. Sinds het voorval loopt het slachtoffer op krukken. In het ziekenhuis werd een kogel verwijderd en het bot is deels verbrijzeld. Pas in januari weet hij hoe het been zich zal herstellen.

Rapper

Over de reden van het conflict wilde niemand iets zeggen. P., in zijn vrije tijd rapper, liep bovendien nog in de proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van vier weken. Tegen de man was zes jaar geëist voor een poging doodslag. De rechtbank kwam lager uit omdat ze niet bewezen vindt dat P. daadwerkelijk poogde zijn opponent dood te schieten. De aanmerkelijke kans op het overlijden van het slachtoffer was hiervoor te klein. Het slachtoffer werd in zijn been geraakt. Wel vinden de rechters het zorgelijk dat P. met een vuurwapen over straat gaat en niet aarzelt de trekker over te halen. Verder moet hij het slachtoffer 14.000 euro aan schade vergoeden.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30