Afbeelding
Eigen foto

Jongeren kunnen bij Stadkamer op ‘Leesdate’

Algemeen

ZWOLLE - Stadkamer heeft een nieuw spreekuur voor jongeren tussen twaalf en achttien jaar die vragen hebben over boeken en lezen. Vanaf oktober is iedere eerste donderdag van de maand een deskundige aanwezig om ze te woord te staan. De eerste keer is op 7 oktober.

De jongeren kunnen bijvoorbeeld advies krijgen bij het kiezen van boeken voor hun lijst. Ook zijn ze welkom als ze boeken lezen leuk vinden en willen praten over de boeken die ze lezen. Het spreekuur is eveneens bedoeld voor jongeren die boeken lezen lastig vinden en hierbij hulp zoeken.

“Niet iedereen weet welke boeken hij of zij moet kiezen voor de lijst of gewoon voor de lol”, weten de medewerkers van Stadkamer uit ervaring. “Door er met iemand over te praten wordt het een stuk gemakkelijker en leuker. Ook als je wat meer moeite hebt met het lezen voor je lijst.” Het spreekuur wordt verzorgd door Elske Sibma. Zij houdt erg veel van lezen en heeft een master Kunsten, Cultuur en Media afgerond met als hoofdvak literatuur. Op dit moment werkt ze in de gezondheidszorg. Het gratis spreekuur is op elke eerste donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig via e-mail sibmae@hotmail.com.