Afbeelding
Foto: Arjan Alderliesten

Stadkamer en Zwolle Unlimited staan met IK TOON op de stoep

Cultuur

ZWOLLE - Stadkamer en Zwolle Unlimited hebben voor 9 en 10 oktober IK TOON op de stoep georganiseerd. Met drie trekkers met daarachter een platte kar trekken zij de wijken van Zwolle in voor spontane optredens op straat. 

Met strobalen wordt een tribune gebouwd en de kar is dan het podium. Festivalplatform Zwolle Unlimited verzorgt IK TOON op de stoep voor Stadkamer. Zwolse amateurartiesten geven acte de préséance. Ook krijgen deze artiesten ondersteuning van de jonge verhalenvertellers van het Vertellersgilde van Productiehuis De Verhalenboot. Deze jonge vertellers zijn leerlingen van de Theaterstroom van de Van der Capellen scholengemeenschap. In hun eerste jaar krijgen ze de techniek van het vertellen aangeleerd door één van de trainers van het gilde. Vervolgens brengen zij op zoveel mogelijk live-evenementen hun verhalen ten gehore. 

Harmonieorkest

Tijdens IK TOON op de stoep verzorgen de jonge verhalenvertellers de presentatie op de platte kar en vertellen zij verhalen tussen de optredens door. Van een blaasband tot een circus act en van een zang trio tot een harmonieorkest; er is van alles te zien tijdens IK TOON op de stoep. Het programma van Ik Toon Op de Stoep staat op www.zwolleunlimited.nl/iktoonopdestoep. IK TOON op de stoep is gratis toegankelijk en wordt gehouden op beide dagen tussen 10.00 en 17.00 uur.