Afbeelding
Foto: Eigen foto

Stadkamer Zuid zet voorlezen aan ouderen voort

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Stadkamer Zuid heeft speciaal voor oudere wijkbewoners vanaf oktober, op iedere eerste maandagochtend van de maand, voorleesactiviteiten dichtbij huis georganiseerd.

Na een succesvolle opkomst bij ‘Zomerse verhalen en gedichten’ afgelopen zomer krijgt het voorlezen in de wijkvestiging Zuid nu een structureel karakter. Met de activiteiten wil Stadkamer oudere inwoners van Zwolle stimuleren om er in de eigen wijk op uit te gaan, samen te genieten van mooie verhalen. Deelname aan de activiteiten is gratis en kan door zich aan te melden via de website van Stadkamer of door contact op te nemen met de wijkvestiging.

Behoefte
Oud-deelnemers van ‘Zomerse verhalen en gedichten’ zijn er volgens Stadkamer enthousiast over dat de voorleesactiviteiten in Stadkamer Zuid een vervolg krijgen. “Veel zelfstandige wonende ouderen hebben behoefte aan activiteiten in de buurt. Door maandelijks voorleesactiviteiten middenin de wijk te organiseren, voorzien we in de behoefte van ouderen om erop uit te gaan, iets te ondernemen en mensen te ontmoeten.”

Thema
Vanaf oktober wordt op iedere eerste maandagochtend van de maand voorgelezen door ervaren voorleesvrijwilliger Mariëlle Kemps. Iedereen die wil, kan zich aanmelden en komen genieten van verhalen en gedichten in een wisselend thema. De activiteiten vinden plaats in de ochtend van 10.45 uur tot circa 12.00 uur en zijn inclusief koffie en thee. Naast het luisteren naar verhalen is er ook genoeg tijd om met elkaar in gesprek te gaan. De voorgelezen verhalen nodigen daar zeker toe uit.

Op de website staat meer informatie over de voorleesactiviteiten in Stadkamer Zuid. Aanmelden kan op de vestiging of via www.stadkamer.nl/agenda. Telefonisch contact opnemen met de wijkvestiging is ook mogelijk: (038) 425 72 60. Er geldt vol is vol.

Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43
Afbeelding
Introductieavond Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland Nieuws Ingezonden 27 jan, 16:23