Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

KerstZwolle start kerstpakkettenactie weer op

Algemeen

ZWOLLE - Stichting KerstZwolle wil ook dit jaar weer ruim 2.700 kerstpakketten samenstellen voor de Zwolse minima, samen met alle mensen in Zwolle en omgeving. Na een bewogen jaar waarin inzamelen in de supermarkten vanwege corona niet mogelijk was, gaan de stichting er nu weer vol voor. 

Dat doet ze met ruim zevenhonderd vrijwilligers in de supermarkten én met de online webshop. Net als vorig jaar hopen ze ruim 2.700 mensen in Zwolle blij te maken met een feestelijk kerstpakket, vrijwillig samengesteld door honderden Zwollenaren. Wie het leuk lijkt om samen met anderen zinvol bezig te zijn en met elkaar te bouwen aan een Zwols project van betekenis, wordt uitgenodigd mee te helpen.

Boodschappen
Op vrijdag 10 december en op zaterdag 11 december worden de hele dag boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. Iedereen kan dan boodschappen kopen en doneren voor de actie. Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Ook zijn mensen welkom die de ingezamelde artikelen met de eigen auto kunnen vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt volgens de stichting twee á drie uur. “Het is leuk om dit bijvoorbeeld met elkaar te doen als buurtgenoten, sportmaatjes of als ondernemers samen.”

Inschrijven
Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kan men zichzelf - of als groep - digitaal inschrijven voor een klus. Op dit moment is het formulier nog gesloten, maar eind oktober wordt dit, net als de webshop, opengesteld voor iedereen. Houd ook de Facebookpagina van KerstZwolle in de gaten voor updates en nieuwtjes.