Afbeelding
Foto: Gerard van der Sluijs

Assepoester en meters boeken bevolken het Academiehuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Tijdens de herfstvakantie komt De Vertellende Piano naar Academiehuis Grote Kerk Zwolle voor de muzikale presentatie van het prentenboek Assepoester. De Vertellende Piano brengt kinderen op een unieke en leerzame, maar vooral op een leuke en inspirerende manier in aanraking met klassieke muziek. 

Op donderdagochtend 21 oktober om 11.00 komt Melissa Siemonsma in het Academiehuis met het prentenboek ‘Assepoester’. Dit boek vertelt een moderne versie van het welbekende sprookje Assepoester aan de hand van illustraties van Ingrid ten Koppel. Het boek – en de muzikale presentatie - is al geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Bezoekers kunnen zo in het Academiehuis ervaren hoe het is om zelf voor te lezen met live pianomuziek op de achtergrond. 

Boeken

Naast het voorlezen van boeken, is er ook genoeg ruimte om zelf boeken in te slaan voor de gure herfstmaanden. Tijdens de herfstvakantie is het namelijk volop snuffelen in een groot aanbod aan boeken in alle mogelijke genres, zoals literatuur, kunstboeken en thrillers. Ook dvd’s en cd’s met klassieke of populaire muziek zijn te vinden tegen zeer lage prijzen. Alle boeken zijn gesorteerd en verkeren volgens de organisatoren van de boekenmarkt in goede staat. “Deze boeken krijgen zo een tweede leven: duurzaamheid ten top.” De bezoeker kan profiteren van aanbiedingen zoals drie boeken halen, twee betalen, waarbij het goedkoopste boek gratis is. Voor kinderen is er een eigen afdeling met boeken voor alle leeftijden en zij kunnen de interactieve Michaëlsgame spelen op iPads om het gebouw op een andere manier te bekijken. Alle opbrengsten komen ten goede aan de instandhouding van dit monument. 

Expositie 

In Academiehuis de Grote Kerk er verder in deze periode de expositie ‘VUUR’ van kunstenaar Jan Pieter Gootjes te zien in het Hoogkoor. VUUR is de installatie die is geïnspireerd op het verhaal van de Jakobsladder, het verhaal uit Genesis 28. Bezoekers kunnen in deze cirkel stappen en zijn omringd door het proces van beginnend vuur dat overgaat in een zinderende gloed. Vervolgens dooft het vuur, tergend langzaam. 

Audiotours

Tijdens deze XL-boekenmarkt zijn er audiotours en een QR-tour die het monument en oude verhalen tot leven wekt. En dat alles terwijl muziek klinkt in dit grootste monument van Zwolle. Het Academiehuis is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de zondagen van de herfstvakantie, 17 en 24 oktober, is het Academiehuis ook geopend.