Afbeelding
Foto: Gerard van der Sluijs

Academiehuis Grote Kerk Zwolle houdt boekenmarkt XL

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Academiehuis staat van 16 tot en met 24 oktober in het teken van een uitgebreide boekenmarkt. Tijdens de openingsuren van de Grote Kerk is er altijd al de bekende boekenmarkt: in deze periode is de keuze meer dan verdubbeld. 

Tijdens de herfstvakantie is het volop snuffelen in een groot aanbod aan boeken in alle mogelijke genres, zoals literatuur, kunstboeken en thrillers. Ook dvd’s en cd’s met klassieke of populaire muziek zijn te vinden tegen zeer lage prijzen. Alle boeken zijn gesorteerd en verkeren in goede staat, volgens de organisatoren van de markt. “Deze boeken krijgen zo een tweede leven: duurzaamheid ten top.”

Aanbiedingen

De bezoeker kan profiteren van unieke aanbiedingen zoals drie boeken halen, twee betalen, waarbij het goedkoopste boek gratis is. Voor kinderen is er een eigen afdeling met boeken voor alle leeftijden en zij kunnen de interactieve Michaëlsgame spelen op iPads om het gebouw op een andere manier te bekijken. Alle opbrengsten komen ten goede aan de instandhouding van dit monument. 

Expositie 

Naast de boekenmarkt is er in deze periode de expositie ‘VUUR’ van kunstenaar Jan Pieter Gootjes te zien in het Hoogkoor. VUUR is de installatie die is geïnspireerd op het verhaal van de Jakobsladder, het verhaal uit Genesis 28. Bezoekers kunnen in deze cirkel stappen en zijn omringd door het proces van beginnend vuur dat overgaat in een zinderende gloed. Vervolgens dooft het vuur, tergend langzaam. 

Openingstijden

Ook zijn er tijdens deze XL-boekenmarkt audiotours en een QR-tour die het monument en oude verhalen tot leven wekt. En dat alles terwijl muziek klinkt in dit grootste monument van Zwolle. Het Academiehuis is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot en met 17.00 uur. Op de zondagen van de herfstvakantie, 17 en 24 oktober, is het Academiehuis ook geopend.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.