Afbeelding
Foto: Joop van Putten

Fraterhuis Academie behandelt Spaanse film

Algemeen

ZWOLLE - De reprise van de Fraterhuis Academie over de Spaanse film wordt gehouden op zaterdag 27 november van 11.00 tot 13.00 uur.

Huisdocent Constant Hoogenbosch neemt de bezoekers mee op een reis door de Spaanse filmgeschiedenis: van de eerste filmpionier tot de hedendaagse regisseurs. Hij illustreert zijn verhaal met filmfragmenten uit de rijke Spaanse cinematografie.


Grasduinen
Een beetje grasduinen op Netflix tovert al snel een reeks Spaanse cinematografische pareltjes tevoorschijn. In dit college van filmdocent Hoogenbosch wandelen de bezoekers door de interessante geschiedenis van de Spaanse film. Van pionier Segundo de Chomón, de Spaanse tegenhanger van Georges Méliès, langs de avant-garde van de jaren twintig en dertig, het surrealisme van Luis Buñuel, de Spaanse Burgeroorlog, de moeilijke periode onder Franco en het neorealisme van de jaren vijftig. De wedergeboorte van de Spaanse film komt na 1975 met Carlos Saura en Víctor Erice. Zij effenen het pad voor de nieuwe Spaanse film, waar filmliefhebbers nog dagelijks vruchten van kunnen plukken met namen als Julio Medem, Pedro Almodóvar, Álex de la Iglesia, Alejandro Amenábar en Nacho Vigalondo.

Prijzen
Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro voor hun deelname aan de Fraterhuis Academie; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. Zie voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden