Afbeelding
Foto: Sacha de Boer / ANP Hollandse Hoogte

Sacha de Boer vertelt in Fraterhuis Academie over fotografie

Algemeen

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 20 november van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van portretfotografie. Fotograaf en communicatiewetenschapper Sacha de Boer analyseert aan de hand van foto’s van bekende fotografen en van haarzelf de verschillende beelden.

Ook vertelt ze hoe bij haar een portret tot stand komt en hoe je werkelijk tot een model kan doordringen. De Boer ontleedt verschillende portretten. Wat verbeeldt een portret eigenlijk? Hoe objectief is een portret? Is het een juiste weergave van de werkelijkheid? De visie van de fotograaf? Of de wens van het model? Ook vertelt ze hoe bij haar een portret tot stand komt en hoe een fotograaf werkelijk tot een model kan doordringen. Ze fotografeerde veel bekende personen en vertelt anekdotes over die ontmoetingen. Ze laat haar succesvolle portretten zien, maar is ook open over de mislukkingen. Na afloop is er de mogelijkheid om één van haar vele boeken aan te schaffen en persoonlijk te laten signeren.

Vrienden van het Fraterhuis betalen voor deelname aan deze Academie 10 euro; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.