Afbeelding
Foto: GGD IJsselland

Huisartsen Holtenbroek gaan vaccineren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In de gemeente Zwolle is volgens GGD IJsselland momenteel 85 procent van de bevolking volledig gevaccineerd tegen corona. “Een opvallende uitschieter is de wijk Holtenbroek, waar aanzienlijk minder mensen een vaccinatie hebben gehaald.”

Dit is aanleiding voor de huisartsen en apothekers aan het Straussplein om de inwoners van hun wijk goed te informeren over Covid-19 en de coronaprik. En wie dat wil alsnog te vaccineren. Op woensdag 1 en 8 december en 5 januari wordt daarvoor de praktijkruimte van Huisartsenpraktijk Holtenzorg aan het Straussplein 4 gebruikt als tijdelijke priklocatie.

Zorgen

Iedereen die dat wil, kan tussen 13.00 en 17.00 uur terecht voor informatie of een vaccinatie. Een afspraak maken, is niet nodig. “Wij maken ons zorgen over een grote groep mensen in de wijk die nog geen coronavaccinatie heeft gehad”, legt Albert Drouven namens de huisartsen en apothekers uit. “We merken dat veel mensen vragen en twijfels hebben of een vaccinatie voor hen wel een goed idee is. Daarom organiseren we de inloopspreekuren waar iedereen dichtbij huis informatie kan krijgen over corona en de vaccins. En wie dat wil, kan zich daarnaast natuurlijk laten vaccineren.” De tijdelijke priklocatie is voor alle Zwollenaren vrij te bezoeken.

Informatie

Iedereen kan op 1 en 8 december en 5 januari bij de tijdelijke priklocatie terecht voor meer informatie. Vanaf twaalf jaar kan men daarnaast ook de eerste of tweede prik krijgen. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

Mondkapje

Voor kinderen van twaalf tot en met vijftien jaar geldt dat er bij de vaccinatie een volwassene aanwezig moet zijn. Jongeren vanaf zestien jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren, is een geldig ID-bewijs verplicht, ook voor kinderen. En vergeet niet om een mondkapje mee te nemen.