Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolle komt n actie voor briefschrijfactie Amnesty International

Algemeen

ZWOLLE - Amnesty Nederland komt ieder jaar rond de Dag van de Rechten van de Mens in actie voor mensen die groot onrecht is aangedaan tijdens Write for Rights. Afgelopen week werd het evenement georganiseerd door Amnesty Zwolle.

In Stadshagen, Hogeschool Windesheim en Stadskamer Centrum konden iedereen op 9, 10 en 11 december brieven schrijven. De landelijke actie zorgt ervoor dat honderdduizenden brieven naar autoriteiten worden gestuurd om hen te vragen een einde te maken aan mensen die onrecht is aangedaan. “En dat werkt”, volgens Amnesty International. “Activisten komen vrij, onrecht stopt.”

Belang

Dorrit de Jong, wethouder Financiën, Zorg &Welzijn en Diversiteit van de gemeente Zwolle, opende het evenement Write for rights Zwolle. Zij benadrukte het belang van schrijven voor mensen die door het uiten van hun mening of door hun geaardheid in de gevangenis belanden. “Dit is voor hen van levensbelang want zo blijven mensen in een onderdrukte situatie op ons netvlies en verdwijnen ze niet in de anonimiteit.”

Geweld

De wethouder blikte ook nog even terug op twee weken geleden toen de Sassenpoort in de avonduren in zijn geheel oranje kleurde. Dit was om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van geweld tegen vrouwen. Tot slot zei De Jong ter afronding van haar openingswoord: “Ik hoop dat Zwollenaren bij deze verschillende acties bewust en betrokken raken bij het belang van gelijke rechten voor iedereen en waar dan ook ter wereld.”

Zie voor meer informatie de website van Amnestyactiegroep Zwolle www.zwolle.amnesty.nl.