Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Kinderen krijgen weer beloning voor ingeleverde kerstboom

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De jaarlijkse kerstbomen-inleveractie in Zwolle is dit jaar op 5 en 12 januari. Het is de 34ste editie van de grote kerstbomenactie ‘Oude bomen vangen veel winst’.

Kinderen kunnen in ruil voor ingeleverde kerstbomen een leuke beloning ontvangen. Tijdens de actieperiode kunnen ze de oude kerstbomen inleveren. Per ingeleverde boom krijgen ze vervolgens een leuke beloning. Met de inzameling wil de gemeente Zwolle voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor de openbare groenvoorzieningen in de stad.


Stempels

De kerstbomenactie 2022 wordt gehouden op woensdag 5 januari en woensdag 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen de kerstbomen op verschillende locaties in Zwolle inleveren. Voor iedere ingeleverde boom ontvangen ze 0,20 euro en een stempel op de stempelkaart. Een volle kaart (met tien stempels) geeft recht op een keer gratis zwemmen in zwembad De Vrolijkheid aan de Ossenkamp 7 in Zwolle.

Maatregelen

De ROVA-medewerkers houden tijdens het inleveren van de kerstbomen anderhalve meter afstand om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de inleverlocaties zijn hiervoor maatregelen getroffen. De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op woensdag 5 januari en woensdag 12 januari van 13.00 tot 16.00 uur bij de volgende inzamelpunten:

Inzamelpunten

Aa-landen: Rijnlaan, bij de Aldi Maaslaan/hoek Beulakerwiede; Assendorp: Hortensiastraat, bij de speeltuin Windesheimstraat; Berkum: hoek Erasmuslaan/Abelenlaan; Dieze: Ruusbroecstraat/volkstuinen; Holtenbroek: omgeving wijkcentrum Holtenbroek; Stadshagen: Drapenierlaan, Jeugdtuinen/Oude Wetering, hoek Frankhuizerallee/Slaperdijkstraat, Sportlaan/parkeerplaats CSV ’28; Westenholte: Petuniaplein winkelcentrum; Wipstrik: Herfterplein; Zwolle-Zuid: Oude Deventerstraatweg, onderkomen ROVA Gedeputeerdenlaan bij de scholen, parkeerplaats SVI, Stokmeesterslaan bij de scholen, Schellerallee; Veerallee: Frederiksplein; 

Auto

In de binnenstad, Kamperpoort en Stationsbuurt rijdt tussen 13.00 en 16.00 uur een auto rond om de kerstbomen op te halen. Bewoners van Wijthmen kunnen alleen op woensdag 12 januari tussen 13.00 en 14.30 uur terecht bij de speeltuin aan de Zeisweg. Kerstbomen inleveren in Windesheim kan alleen op woensdag 12 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij het Dorpshuis.

Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden