Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wond aan hand verdachte moord Bitterstraat wordt nader onderzocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Op verzoek van de advocaat van de 31-jarige Kevin B. komt er nader onderzoek naar de verwondingen aan een van zijn handen vlak nadat op 14 mei vorig jaar een slachtoffer was neergestoken. De man bezweek aan zijn verwondingen in de Zwolse Bitterstraat.

Het is duidelijk dat Kevin bij die steekpartij betrokken was. B. rende na het incident weg en werd na een klopjacht van ongeveer een uur door de politie, mede met de inzet van een helikopter, aangehouden in Park de Wezenlanden. Het slachtoffer en B. waren bekenden van elkaar. Het Openbaar Ministerie ziet in hem een verdachte van moord. Zijn advocaat Leon de Lange verzocht dinsdag de rechtbank om nader onderzoek naar de wond op de hand van zijn cliënt die bewuste dag. Kan dat verklaren wat er is gebeurd die dag? Een relevante vraag, vonden ook de rechters, die de forensisch arts die B. in mei heet onderzocht, opdragen een nader rapport hierover op te stellen.

Dwangverpleging

Kevin zat enkele weken in het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij door een psychiater en psycholoog werd onderzocht. De verdachte werkte amper mee aan onderzoek en de rapporteurs lijken tbs met dwangverpleging te adviseren. Kevin wil nu alsnog meewerken aan onderzoek, zei zijn raadsman. Ook verzocht de advocaat om een contra-expertise door andere deskundigen. “Ik vind dat geen veilige omgeving om in gesprek te gaan”, zei hij over het PBC. “Je zit in een Big Brother-setting, heel onprettig.” De rechtbank zag mogelijkheden voor een aanvullend onderzoek in het PBC maar dat wil Kevin niet. Dus is het verzoek voor nader onderzoek afgewezen.

De regiezitting werd bijgewoond door nabestaanden van het slachtoffer. De familie gaf aan dat ze een vordering tot schadevergoeding gaat indienen. In de tussentijd worden ook nog enkele getuigen gehoord. De zaak wordt op 22 maart inhoudelijk behandeld. B. blijft al die tijd vastzitten.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16