Afbeelding
Archieffoto: Erik-Jan Berends

Partij voor de Dieren doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE – De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. Voor de partij is dit de eerste keer dat ze meedoet in de gemeente. 

De nummer 1 op de lijst voor Zwolle is Debbie Mathijsen. Zij heeft theologie gestudeerd en werkt momenteel bij de Nederlandse Spoorwegen. Binnen de partij is zij al enkele jaren actief op lokaal gebied. Mathijsen vindt Zwolle bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen. “Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering en verlies van natuur. Wij willen een stem geven aan de meest kwetsbaren in de samenleving en opkomen voor de aarde en ál haar bewoners.” Nummer twee op de lijst is Annemarie Spruijt. Zij werkt als verpleegkundige en is actief in de werkgroep Zwolle van de partij. Jolanda Ormel staat als derde op de lijst. Zij is sinds 2008 actief lid van de Partij voor de Dieren en daarnaast vrijwilliger bij de IVN en Wandelnet. Ze heeft affiniteit met cultuur en biologisch plantaardige voeding. 

Visie

In Zwolle kiest de Partij voor de Dieren voor haar planeet-brede visie waarbij de belangen van alle huidige én komende generaties worden meegenomen, net als in de Tweede Kamer en in alle Provinciale Statenfracties, waterschappen en gemeenteraden waar de partij is vertegenwoordigd. De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Zwolle. Zo wil de partij dat er in Zwolle niet gebouwd wordt in de uiterwaarden en dat de aandacht uitgaat naar een duurzame, circulaire economie. Binnenkort komt het verkiezingsprogramma online.

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43