Afbeelding
Foto: Eigen foto

Anja Roelfs wordt lijsttrekker voor GroenLinks Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Leden van GroenLinks Zwolle hebben woensdagavond Anja Roelfs verkozen tot lijsttrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. “Met de benoeming van Anja maakt GroenLinks Zwolle een vliegende start voor de komende verkiezingscampagne”, meldt de partij.

Anja (1968) heeft jarenlang als leidinggevende in het onderwijs gewerkt en is sinds januari van dit jaar zelfstandig coach, projectleider en adviseur voor het onderwijs. Ze woont samen met Bart, heeft twee volwassen kinderen en twee bonuskinderen. De van oorsprong Groningse kent de gemeentelijke politiek van Zwolle inmiddels van binnen en buiten. Eerst als burgerraadslid en sinds een jaar als raadslid en vice-fractievoorzitter.

Oplossingen

Anja: “Ik ben enorm blij en dankbaar dat de leden mij verkozen hebben tot lijsttrekker. GroenLinks heeft grote stappen gezet de afgelopen jaren met dit college in deze coalitie. Dit moet verder worden uitgebouwd en de tijd is nu. Ook lokaal hebben we grote uitdagingen en GroenLinks heeft de oplossingen. De energietransitie is essentieel voor de aanpak van de klimaatcrisis. Ook op gebied van sociaal domein en financiën hebben we problemen opgelost door een sociale hervormingsagenda te realiseren en te implementeren. Iedereen in de gemeente Zwolle de zorg krijgt die nodig is, maar waarbij de grote financiële tekorten weggewerkt zijn. GroenLinks kan dit soort opgaven aan. Dat hebben we met onze wethouders in het college de afgelopen periode ook bewezen.”

Idealen

Afdelingsvoorzitter Vincent Wever: “Ik heb Anja de afgelopen periode leren kennen als een bevlogen politicus die goed kan luisteren, maar ook helder onze idealen en ideeën naar voren kan brengen. We waren als bestuur erg gelukkig met de voordracht van Anja door de kandidatencommissie en hebben die voordracht dan ook graag overgenomen. We zijn er zeker van dat Anja een positief GroenLinks-geluid neerzet in de komende campagne.”

In november stellen de leden de volledige kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vast. 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.